Hvis ikke det engelske udtryk “staycation” allerede er optaget i den nudanske ordbog, varer det nok ikke længe. Det er nemlig et begreb, de fleste danskere skal forholde sig til over sommeren, når de holder ferie herhjemme frem for at rejse udenlands. Med på ferien er ofte familiens hund, og selvom hundeejere ikke krydser kontinenter med deres kæledyr i år, skal rejsen alligevel forberedes. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.
— Hundeejere skal ganske rigtigt ikke forholde sig til det ekstra forarbejde, som en udlandsrejse indbefatter; hundepas, rabiesvaccination, ormekur, sundhedsattest og flyrejser mm., men en sommerferie med hunden i Danmark kræver også forberedelse, og det er vigtigt at huske, inden familien pakker tasken, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.
Hun tilføjer, at det danske sommervejr varierer meget fra år til år, og det har også en betydning for de overvejelser, man bør gøre sig.
God forberedelse betaler sig
Tine Antvorskov giver dig her en række tips til, hvordan du kan forberede både dig selv og hunden på en ferie herhjemme:
Undersøg først og fremmest, om hunde overhovedet er velkomne på det planlagte feriemål, hvad enten det drejer sig om en campingplads, et hotelværelse eller et lejet sommerhus. Bliv bekendt med stedernes hundepolitik, og respektér de gældende regler. Spørg evt. i receptionen, hvor hunden må luftes og medbring altid hundeposer. Vis hensyn til andre gæster.
Tænk i transportmidler
Tager I bilen til feriedestinationen, så efterlad aldrig hunden i bilen, hvis temperaturen er høj. Kabinen bliver hurtigt til en sauna, og det varme indeklima kan være farligt for hunden at befinde sig i selv i ganske kort tid. Det samme gælder for campingvogne. I den varme sommer i 2018 modtog Dyrenes Beskyttelse 131 henvendelser omkring hunde, der fik hedeslag i varme biler.
Rejser I derimod med tog, er indeklimaet oftest i orden, og risikoen for hedeslag er meget lav. Du kan have din fulde opmærksomhed på hunden hele vejen, og små hunde kan transporteres gratis i en taske. For en større hund skal der dog købes børnebillet. En ulempe ved togrejser er, at hunden ikke kan luftes, men du kan evt. forhøre dig hos personalet, om toget holder længere pause ved bestemte stationer.
Skal familien på cykelferie, kan en lille hund sidde i en cykelkurv eller -vogn. Større hunde egner sig ikke til cykelture, da det ofte er lange strækninger, der skal cykles.
Falder valget på bilferie, så husk at anskaffe dig et stabilt bur eller en sikkerhedssele for at sikre både hunden og familien, når I triller på de danske landeveje.
Tag altid hensyn til omgivelserne, når I er afsted. Hold hunden i snor, særligt på rastepladser og ved tankstationer, og saml altid dens efterladenskaber op. Efterlad aldrig hunden alene på et hotelværelse eller i et sommerhus, da hunde sjældent kan være alene nye steder uden tilvænning. Du bliver ikke populær hos hverken hunden eller naboerne, hvis den står og hyler af ensomhed – eller endnu værre – ødelægger interiøret. På den måde er du med til at sikre, at andre hundeejere kan nyde et ferieophold samme sted i fremtiden.
Skærm hunden for sol og varme, og sørg for at den er hydreret. Hunde med tynd pels kan hurtigt blive solbrændte, og deres hud kan blive rød. Du kan forebygge solskoldning med særlig solcreme til hunde på de mest udsatte steder; snude, ører, mave og pung. Sørg for, at hunden har mulighed for at lægge sig i skyggen, og medbring altid rigeligt med vand og en vandskål på turen.
Vær forberedt på at hunden kan blive væk, selvom I “bare” er på ferie i Danmark. Sørg for, at hunden bærer et halsbånd med jeres midlertidige ferieadresse og ikke mindst et eller flere mobiltelefonnumre, hvor man kan træffe jer.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.