1. Forfrysninger - undgå lange gåture Det kolde vejr kan give hunde forfrysninger på udsatte kropsdele som poter, ører og halespids. Særligt udsatte er hanhundens testikler, hold derfor øje med, om de er røde, hævede eller ømme. Tæver kan få urinvejsinfektion, hvis de sidder stille for længe ude i kulden. Hvalpe, samt syge eller gamle hunde er mest i fare for at få forfrysninger. Et godt råd er derfor at gå flere korte ture i løbet af dagen i stedet for én lang tur. 2. Hunderacer - måske skal hunden have jakke på Er din hund en langhåret tumler? Eller en lille, fin spirrevip? Mængden af pels og hundens størrelse er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En lille hund med tynd pels skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i. 3. Salt - beskyt poterne I byområder bliver fortove og veje hurtigt saltet, når sneen falder. Vejsalt kan skade hundens poter, og derfor skal de vaskes grundigt efter gåturen. Salt udtørrer trædepuderne, så de let revner. Når saltet trænger ind i revnerne, svier det smertefuldt. Hvis hunden pludselig bliver halt på gåturen, kan det altså være vejsaltets skyld. Du kan med fordel smøre poterne med potesalve, så hunden undgår fugt- og saltskader, forklarer Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. 4. Foder - hvor aktiv er din hund om vinteren? Vi kender det selv. Vinteren kan lægge en dæmper på aktivitetsniveauet udenfor. Hvis din hund rør sig mindre om vinteren end resten af året, skal du overveje at regulere dens foder. Hvis din hund derimod er meget aktiv om vinteren, det gælder eksempelvis for jagthunde og slædehunde, så skal foderet også tilpasses. Husk at regulering af foder altid skal foregå over længere tid, så hundens mave kan vende sig til det. 5. Farer - pas på lumsk is Vinteren kan være en smuk årstid med is på søer og hav. Men pas på, når du lufter din hund ved vandet. Isen kan være lumsk og se tykkere ud end som så. Mange hunde er ved at drukne om vinteren, fordi de går ud på is, som ikke kan bære deres vægt. Hold din hund i snor, så undgår du, at din hund løber ud på tynd is, fordi den eksempelvis får færten af en fugl. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet