Femundløpet er et langdistanceløb, som starter i den midtnorske, historiske by Røros, der står på UNESCOs verdensarvliste. Deltagerne kører gennem otte norske distrikter og fascinerende landskab i Sør-Trøndelag og Hedmark. Løbet er delt op i tre klasser: 12–spandsklassen på 600 km, 8–spandsklassen på 400 km og 6–spandsklassen for unge (15-17 år). Undervejs kører man ind på nogle tjekpunkter, hvor der hviles, masseres og fodres, ligesom hundene skal dyrlægetjekkes, som man sikrer, at de kan klare opgaven på forsvarlig vis. Ekstreme udfordringer Løbet er ekstremt udfordrende for både hunde og mennesker, som mødes af alle naturens kræfter – eksempelvis temperaturer ned til – 50 grader, kraftig vind, snestorme mv. Dertil kommer mangel på søvn og lange timer foran/bag ved/på slæden. Selvom det er barske forhold, så kaster hundene sig over opgaven med stor iver. De elsker at lave det, de er skabt til. Men naturligvis skal de – og menneskerne – være i særdeles god form for at klare strabadserne. De fleste træner deres hunde hele året, men officielt starter træningen ca. 1. august året før løbet. Før sneen falder, trænes med vogne eller ATV. Hvem gennemfører? Løbet gennemføres af de, som er i stand til at give deres hunde tilstrækkelig omsorg og ernæring af høj kvalitet med masser af fedt og proteiner. Under løbet kan hundene forbruge mere end 8000 kalorier. Det er en enorm mængde energi, og derfor er hundene vænnet til at spise godt allerede fra hvalpestadiet. Med for 18. gang Per Weddegjerde har med sine hunde gennem de sidste år tilbagelagt en distance, der svarer til at rejse jorden rundt to en halv gang. I morgen starter han i Femundløpet for 18. gang. Se indslag om Per Weddegjerde via linket under billedet til højre. Kilder: femundlopet.no og nrk.no
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse