Selvom mange nok ikke har været klar over det, er der aldrig blevet lavet konkret forskning på den raske hunds bevægelsesmønster. Man har hidtil kun studeret syge dyr eller dele af bevægelsen. Tyske forskere har derfor siden 2006 undersøgt 337 hunde af 32 forskellige racer. Martin S. Fischer, der er professor i systematisk zoologi og evolutionsbiologi, har sammen med et hold af zoologer studeret de mange hunde til mindste detalje. Hundene har skullet løbe, trave og lunte foran to højhastighedskameraer, der der filmede dem fra siden og forfra. De blev også optaget med et højhastighedsrøntgenkamera og udstyret hundene med reflektorer og filmet med infrarødt kamera. På den måde var det muligt at registrere både led- og muskelbevægelser. Optagelserne blev efterfølgende analyseret, og forskerne fandt blandt andet ud af, at man fejlagtigt har placeret skulderled og hofteled i samme niveau. Hunde bevæger sig ens. Selvom der kan være stor forskel på en chihuahua og en grand danois, har forskerne efter målinger erfaret, at overarmen udgør nøjagtigt 27 procent af hele forbenets længde. Derimod varierer længden af skulderbladet og ligger imellem 24 og 34 procent. På kortbenede hunde er skulderbladet forholdsvis langt, mens det på langbenede hunde og løbere som eksempel greyhounds er relativt kort Et udvalg af de mange billeder fra forsøget er samlet i bogen ”Hunde in Bewegung”, som udkommer i juni måned og henvender sig til den almindelige hundeejer. Kilde: b.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet