Så er vinteren over os

26-01-2012 13:40, af Tine Luther
Så er frosten – og visse steder også sneen – over os. I den forbindelse er der nogle ting i forhold til hunden, man bør tage hensyn til, når den skal med på tur.
Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Salt og hundepoter Salt og hundepoter er ingen god kombination. Saltet udtørrer poterne, som kan sprække – og så bliver den næste gåtur en sviende oplevelse. Det er ikke nemt helt at undgå saltede områder på gåturene lige nu, så derfor er det en god ide at beskytte hundepoterne – enten med en speciel hundesko eller ved at smøre den med f.eks. potevoks eller vaseline. Det er også en god idé at skylde poterne med lunkent vand efter gåturen. Undgå at bruge sæbe, da det også udtørrer. Isklumper mellem trædepuderne Der er tendens til dannelse af isklumper mellem hundens trædepuder. Isklumperne sætter sig fast i hårene, og det bevirker, at hunden er våd ganske længe mellem trædepuderne. Det kan medføre eksempelvis svamp og eksem. Derfor er det en god idé at fjerne eventuelle isklumper forsigtigt med lunkent vand og efterfølgende tørre poterne. Hundesko eller indsmøring vil beskytte poterne. Nedkøling Er det særlig koldt, frarådes for lange gåture, som vil nedkøle hunden. Gå i stedet flere korte ture. En anden faktor, der kan virke nedkølende på hunden, er snespisning – så lad ikke din hund kaste sig over de hvide masser. Hund i vinterkold bil Lige som en parkeret bil hurtigt bliver varm om sommeren, bliver den hurtigt kold i frostvejr. I bilen har hunden ingen mulighed for at bevæge sig og holde varmen på den måde, så den vil hurtigt komme til at fryse. Derfor skal man ikke efterlade sin hund i en parkeret bil, når Kong Vinter har meldt sin ankomst.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse