Denne weekend var det danske rallylandshold rejst til Sverige for at deltage i det nordiske mesterskab i rallylydighed, og resultaterne taler for sig selv. Weekenden blev en sand triumf for det danske rallylandshold, som leverede flotte præstationer på både hold- og individuelt niveau.
Et stærkt fællesskab
Ifølge Pia Grisell, en af de danske deltagere, var weekenden præget af en fantastisk holdånd.
- Vi har denne weekend været afsted med verdens bedste landshold og landsholdsleder, som inkluderede rummelighed, forståelse, støtte, holdånd og en masse grin, sagde hun.
Hun bemærkede også, hvordan hundene imponerede med deres gode adfærd og evne til at håndtere nye omgivelser efter en lang rejse og ophold på et nyt hotel.
- Hundene har vist sig at kunne klare sådan en tur med overskud og god adfærd, tilføjede Pia.
Udfordrende baner og kreative løsninger
Konkurrencen bød på baner designet af dommere fra Norge, Finland, Sverige og Danmark. To baner blev udvalgt ved lodtrækning om lørdagen, og den tredje bane blev trukket om søndagen.
- Banerne var tegnet med nye udfordringer, som vi ikke tidligere har set i dansk rally, forklarede Helle Sejer Damkjær. De danske deltagere tog udfordringerne op med bravur og klarede dem flot.
Fantastiske faciliteter
Forholdene ved mesterskabet var upåklagelige. Konkurrencen blev afholdt i en stor hal med nyt kunstgræs og god plads til hvert landshold og deres hunde.
- Da vi ankom, var der pyntet flot op med dug og flag på bordet, fortalte Pia.
Arrangørerne havde desuden sørget for forfriskninger og hjemmebagte kager til deltagerne. Hallen var køligere end forventet, men der var sørget for tæpper til hver deltager, hvilket blev taget godt imod. Omkring hallen var der gode muligheder for at lufte hundene i den nærliggende skov.
Samarbejde mellem hund og fører
Et af de store højdepunkter ved mesterskabet var samarbejdet mellem de danske hunde og deres førere. Helle Sejer Damkjær og hendes hund Mio ydede deres bedste på alle tre baner.
- Mio var som altid tændt på opgaven og gjorde sit allerbedste på de tre baner, men på finalebanen var han lige kreativ nok i udførelsen af en enkelt øvelse, så det kostede os desværre lidt, lød det reflekterende fra Helle. Selvom der var små udfordringer, som kostede point, endte de med en flot 7. plads.
Pia Grisell og hendes hund Breeze leverede også en imponerende indsats.
- Hun er så vidunderlig at arbejde med, så jeg kan bare læne mig tilbage og lade hende styre baneforløbet, sagde Pia, der sluttede på en flot 4. plads.
Rallylandsholdets resultater til Nordisk Mesterskab
Lørdag vandt det danske hold en flot bronzemedalje, mens Sverige tog guldet og Finland sølvet. Søndag var der individuel finale, hvor de danske deltagere placerede sig som følger:
4. plads: Pia Grisell & Asasara Nam Nam Breezer (Breeze)
7. plads: Helle Sejer Damkjær & Myrullan’s Mio
13. plads: Trine Sartou & LilKiss Get A Grip Galileo (Heydu)
17. plads: Annette Grønbæk Jensen & Archie (Archie)
20. plads: Camilla Bendix & Kojima IAm Izzi
Den danske deltagelse ved det nordiske mesterskab i rallylydighed har været en stor succes, og holdet kan vende hjem med hovedet højt og stolte over deres præstationer. Det har været en weekend fyldt med fællesskab, udfordringer og imponerende resultater.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Store midaldrende hunde er i særlig risiko for at udvikle lumbosacral stenose – en tilstand, der giver et tryk på rygmarven i lændeområdet, og som kan være forbundet med udtalt smerteegene
Overvægt blandt hunde er et stigende problem, og opstår oftest som et resultat af et for højt energiindtag i forhold til aktivitetsniveau
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Onsdag aften forsvandt to hunde fra deres hjem i Mesinge på Fyn
Da Joe Biden afløste Donald Trump i Det Hvide Hus, havde han de to schæferhunde Major og Champ med sig. De er nu smidt ud efter en bidepisode
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller