Hvis du er ryger, er du med garanti klar over de utallige skadelige virkninger, som rygning har på dit helbred og dine omgivelser. Men er du bevidst om, at det også kan påvirke din hund, og i sidste ende være fatalt for den? Kræft og andre sygdomme Passiv rygning defineres ved tobaksrøg inden døre fra for eksempel cigaretter, cigarer, piber mm. Røgen er yderst skadelig, og kan forårsage kræft hvis den indåndes regelmæssigt – også hos vores firbenede venner. Men den passive rygning er ikke blot årsag til kræft. Den kan også skabe andre sundhedsmæssige problemer som luftvejs- og hjerte-kar-sygdomme, kroniske lungeinfektioner, øjenproblemer og astma. Undersøgelser har vist, at der i tobaksrøg findes over 20 forskellige kræftfremkaldende stoffer i røgen. Det er således ikke underligt, at vores hunde også tager skade af den farlige røg. Røgen er kræftfremkaldende Et amerikansk studie fra Colorado viser, at næsehulekræft ses hyppigere hos hunde, der har været udsat for passiv rygning i hjemmet, sammenlignet med hunde fra et hjem uden rygning. Det ses specielt hos de langsnudede racer som schæferhunde og border collier, hvor der ikke ses nogen nævneværdig forskel i øget forekomst af næsehulekræft, når det kommer til racer med korte og mellemlange snuder. De langsnudede racer er mere udsatte overfor denne kræftform, da deres nasale passage har et større overfladeareal, hvor de kræftfremkaldende stoffer kan sætte sig på, inden den når ned i hundens lunger. Samme undersøgelse viste også, at skønt racerne med korte og mellemlange snuder ikke i samme grad led af næsehulekræft, så havde de en øget risiko for lungekræft, da deres nasale passager er mindre effektive til at filtrere de skadelige stoffer fra, inden røgen når lungerne. Kilde: hundenyheder.dk
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse