I påsken er vores hjem fyldt med lækker mad, store påskeæg og chokolade. Fristelser for både mennesker og hunde. Men hunde skal ikke have mange øjeblikke alene med godterne før at de bliver fristet og tager for sig af godterne. Det kan være fristende at give hunden resterne fra påskebordet, men fedtet og salt mad kan forårsage mave-problemer og endda saltforgiftning. - Hvis du ønsker at give din hund noget særligt til påske, så det er bedre at give den et tyggeben. Hvis det skal være lidt ”påsket” kan du lægge en ekstra lækker godbid eller et tyggeben i et pappåskeæg. Så kan hunden lede efter det og tumle lidt med ægget for at få godbidden ud og du kan lege med, siger Sonja Karaoglan, der er direktør for Agria Dyreforsikring. Den farlige chokolade Chokolade indeholder theobromin, som er et stof, som hunde ikke kan nedbryde. Jo mørkere chokolade er, jo mere theobromin indeholder det. Selv ganske små mængder af mørk chokolade er nok til at en hund bliver forgiftet. - Typiske symptomer på chokoladeforgiftning er, at hunden savler, kaster op, har smerter i bugen, bliver tørstig og tisser. Hunden kan blive nervøs, ængstelig, få kramper og hjertebanken. Svære tilfælde af forgiftning kan føre til at hunden dør, så der er al mulig grund til at være forsigtig med chokolade, siger Sonja Karaoglan. Hvor meget chokolade er farlig? Giftinformationscentralen har estimeret, hvor meget chokolade hunden kan spise uden at blive forgiftet. Mængden af chokolade som er farlig varierer med hundens størrelse/vægt. Eksempelvis kan en hund på 10 kg spise 15-40 gram chokolade, uden at der er nogen fare. Er du bekymret for din hund? Hvis du mener, at din hund har spist en farlig mængde chokolade, skal du kontakte det nærmeste dyrehospital eller din dyrlæge Kilde: Agria Dyreforsikring
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse