Sommervarmen blæser ned over os – og dermed også ned over fortove og veje mm. Det giver et meget, meget varmt underlag at gå på, hvilket kan særdeles hård kost for hundepoter, især hvis hunden løber rundt. Resultatet af mødet med et gloende underlag kan være røde, væskende brandvabler, og det kan være meget smertefuldt for hunden – ikke mindst fordi poterne har masser af følenerver. I disse dage er det derfor vigtigt at holde øje med, hvor hunden bevæger sig – især hvor den løber og leger. Kan man ikke finde skyggefuldt og mindre varmt underlag, kan leg og motion på græs være vejen til at forebygge forbrændinger af poterne. SKADERNE OPDAGES OFTE FOR SENT Det er vigtigt at holde øje med poterne, for hunden drøner jo gerne rundt og viser først tegn på skaderne, når det er for sent. Ofte opdager hundeejere først problemet, når hunden går i gang med at pleje skaden ved f.eks. at halte eller slikke sig under poterne. SMERTEFULDT - OG MED INFEKTIONSFARE Forbrændingerne gør ikke bare ondt på hunden – de udgør også en betydelig risiko for infektioner, så det er vigtigt at lægge vejen forbi dyrlægen, hvis poterne er forbrændte. Den akuthjælp, man selv kan give, er et køligt – endelig ikke iskoldt – potebad. Sårene skal holdes fugtige og rene, til man når frem til dyrlægen. Her vil behandlingen typisk være smertestillende medicin og forbindinger. I særlig grelle tilfælde, hvor (ofte nyanlagt) asfalt er smeltet op i trædepuderne, kan det være nødvendigt at operere. De fleste poteforbrændte hunde kommer sig uden men. Kilde: tv2.dk
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.