Hvis hunden er menneskets bedste ven, så er dyreadfærdsspecialisten Anette Røpke så afgjort hundens bedste ven; ingen kan som hende sætte ord på hundens verden, og hvis man vil vide, hvad der foregår inde i hovedet på sin hund, er det Anette Røpke, man skal tale med. Men Anette Røpke er meget mere end blot en hundehvisker: Hun har et imponerende bagkatalog af viden om hundens verden og er på niveau med den nyeste forskning indenfor området. Men hun er også en menneskekender, hvilket er nødvendigt at være, for når man snakker om hunde, snakker man selvfølgelig også om deres ejere. Fra lørdag den ottende november kl. 10.05 sender Radio24syv det ugentlige program "Et Hundeliv" med Anette Røpke som vært. Her taler hun med lytterne om deres hunde, både i studiet og gennem telefonen, og desuden går hun i dybden med hundens verden og stiller skarpt på forskellige facetter af et hundeliv. 550.000 danskere holder hund Og hvorfor så det? For det første fordi Anette Røpke er et fund som vært og virkelig evner at formidle viden om hunde på en overraskende, underholdende og begavet måde. For det andet fordi hunde er et område, som fortjener langt mere opmærksomhed, end det får i mediemøllen; 880.000 danske familier har kæledyr, hvoraf 550.000 holder hund - hvilket gør hunden til Danmarks mest udbredte kæledyr. En milliardindustri Der er tale om en milliardindustri - i 2010 brugte danskerne omtrent 3,6 milliarder kroner på deres kæledyr, og alt peger på at dette beløb kommer til at stige - eller som Ekstra Bladet fornylig har formuleret det i en rubrik: "Danskerne har fået hundegalskab". Hunden har simpelthen fået status som et ekstra medlem af familien, og hvis det virkelig er sådan fat, kan det synes mærkeligt, at stort set ingen medier beskæftiger sig regelmæssigt med hunde. Det gør Radio24syv noget ved, når "Et Hundeliv" med Anette Røpke får premiere lørdag den ottende november kl. 10.05.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet