Fra og med 1. maj 2013 vil hunde, som skal til Norge, skulle følge samme krav til ormekur, som gælder ved rejser med hunde til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK) samt Finland: • Hunden skal behandles mod Echinococcus multilocularis-parasitten på modne og ikke-modne stadier i tarmen højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for den planlagte indførsel til det pågældende land. • Behandlingen skal være foretaget af en dyrlæge. • Det anvendte lægemiddel skal indeholde en passende dosis: o praziquantel eller o andre lægemidler, som hver for sig eller i kombination har vist sig virksomme mod parasitten o som er omfattet af en markedsføringstilladelse i henhold til EU-lovgivningen. • Behandlingen skal attesteres i hunden pas i det hertil indrettede afsnit. o Hvis en hund, som oprindeligt kommer fra et tredjeland, og som rejser inden for EU på et veterinærcertifikat, skal en evt. behandling attesteres i certifikatet. Alternativ behandlingsmåde Som et alternativ til behandling højst 120 timer og mindst 24 timer inden afrejse, kan hunde gennemgå et behandlingsforløb, hvor de af en dyrlæge bliver behandlet mindst 2 gange med max. 28 dages mellemrum inden indrejsen til Norge. Derefter behandles der mindst hver 28. dag. Dette alternativ retter sig særligt til dem, som ofte rejser til Norge med deres hund. Hvis hunden bliver i Norge skal den også behandles mindst 28 dage efter sidste behandling, selvom den ikke skal ud og rejse mere. Den alternative behandlingsmåde gælder dog kun for rejser til Norge, og ikke ved rejser til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK) og Finland. SE MERE OM DE ÆNDREDE REGLER VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE Frem til den 1. maj lyder indførselsreglerne til Norge således: • Hunden og katten skal være behandlet mod bændelorm - Echinococcus multilocularis - med et godkendt præparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løbet af de sidste 10 dage før indførsel. Behandlingen skal gentages i løbet af de første 7 dage efter indførsel til Norge. • Dokumentation for udført ormekur, skal dokumenteres af en dyrlæge. Kilde: foedevarestyrelsen.dk
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?