Nye regler for danmarksmesterskaberne i agility

01-11-2023 19:01, af Anne Cecilie Sohl

Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Arkiv

Men nu har udvalget kigget på statistikker fra årene 2019, 2022 og 2023, hvor de kan konstatere at der stort set ingen ændring er sket i antallet af deltagere - hverken på hold eller individuelt.

Agilityudvalget håber at den nye højde Intermediate, som stadig er en lille klasse i Danmark, kommer til at udvikle sig.

Udvalget mener stadig, at man skal kvalificere sig for at kunne deltage ved DM, da det skal være noget ekstraordinært at deltage i.

Individuel – ændring i point og afholdelse af DM

Udvalget har besluttet af følgende regler træder i kraft pr. 1. oktober 2023 (dato hvor kvalifikationen for 2024 starter):

For at kvalificere sig til DM individuelt kræves 4 point hvoraf der skal opnås minimum 2 point i AG.

Point gives således:

Klasse 2:1 1/2. point for et fejlfrit løb

Klasse 3: 2 point for et fejlfrit løb

Til Danmarksmesterskabet vil der være 3 løb, 1 spring og 1 agility, hvor ekvipagen skal kvalificere sig til finalen (i finalen, der er et agilityløb, er alle er nulstillet).

Selve regelsættet om hvordan man kvalificeres til finalen er under udarbejdelse.

DM Hold – Nyt setup

Et hold består af 4 ekvipager, alle ekvipager skal have deltaget ved min. et udtagelsesstævne for at holdet kan kvalificere sig til DM holdfinalen. Holdkonkurrencen på stævnedagen bliver afholdt som Relay/stafet på en agilitybane og der vil kun være et holdløb.

Til holdløbet skal 3 ekvipager løbe – den hurtige udregner kan godt se at nummer 4 også skal nå et holdløb stævne for at kunne løbe til den grande finale til Danmarksmesterskabet, hvor alle 4 ekvipager skal løbe et Relay/stafet løb og vinderen bliver Danmarksmester for hold.

Holdreglerne er ved at blive udarbejdet.

Årets hold – nyt set up

Årets hold ligner meget DM hold, med 3 ekvipager. Der har ikke før været ”finale” for hold, i Årets hold. Årets hold kan kun opnå point ved internationale CACIAG stævner.

Disse holdregler er også ved at blive udarbejdet.

Danmarks mesterskabet vil blive afholdt hos DKK Ringsted i 2024.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.