Nye regler for danmarksmesterskaberne i agility

01-11-2023 19:01, af Anne Cecilie Sohl

Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Arkiv

Men nu har udvalget kigget på statistikker fra årene 2019, 2022 og 2023, hvor de kan konstatere at der stort set ingen ændring er sket i antallet af deltagere - hverken på hold eller individuelt.

Agilityudvalget håber at den nye højde Intermediate, som stadig er en lille klasse i Danmark, kommer til at udvikle sig.

Udvalget mener stadig, at man skal kvalificere sig for at kunne deltage ved DM, da det skal være noget ekstraordinært at deltage i.

Individuel – ændring i point og afholdelse af DM

Udvalget har besluttet af følgende regler træder i kraft pr. 1. oktober 2023 (dato hvor kvalifikationen for 2024 starter):

For at kvalificere sig til DM individuelt kræves 4 point hvoraf der skal opnås minimum 2 point i AG.

Point gives således:

Klasse 2:1 1/2. point for et fejlfrit løb

Klasse 3: 2 point for et fejlfrit løb

Til Danmarksmesterskabet vil der være 3 løb, 1 spring og 1 agility, hvor ekvipagen skal kvalificere sig til finalen (i finalen, der er et agilityløb, er alle er nulstillet).

Selve regelsættet om hvordan man kvalificeres til finalen er under udarbejdelse.

DM Hold – Nyt setup

Et hold består af 4 ekvipager, alle ekvipager skal have deltaget ved min. et udtagelsesstævne for at holdet kan kvalificere sig til DM holdfinalen. Holdkonkurrencen på stævnedagen bliver afholdt som Relay/stafet på en agilitybane og der vil kun være et holdløb.

Til holdløbet skal 3 ekvipager løbe – den hurtige udregner kan godt se at nummer 4 også skal nå et holdløb stævne for at kunne løbe til den grande finale til Danmarksmesterskabet, hvor alle 4 ekvipager skal løbe et Relay/stafet løb og vinderen bliver Danmarksmester for hold.

Holdreglerne er ved at blive udarbejdet.

Årets hold – nyt set up

Årets hold ligner meget DM hold, med 3 ekvipager. Der har ikke før været ”finale” for hold, i Årets hold. Årets hold kan kun opnå point ved internationale CACIAG stævner.

Disse holdregler er også ved at blive udarbejdet.

Danmarks mesterskabet vil blive afholdt hos DKK Ringsted i 2024.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde