Lige nu og de næste måneder frem er det højsæson fra fransk hjerteorm (Angiostrongylus vasorum) , og hundeejere over hele landet opfordres til at være opmærksomme på eventuelle symptomer på parasitten hos deres hunde, for parasitten breder sig til nye områder i disse år. Smitten overføres fra snegle, som hunden slikker på eller sluger. Den franske hjerteorm sætter sig på hjertet og de store blodkar, der løber fra hjertet til lunger. Den kan være farlig for hunde – angreb kan endda i nogle tilfælde få dødelig udgang. Har man mistanke om, at ens hund er inficeret, skal dyrlægen kontaktes, så hunden kan komme i behandling. Det det vigtigt at få diagnosen stillet i en fart. Det kan man med den nye test. Bare 15 minutter efter prøven er taget, har man testsvaret. Her findes smitte Den franske hjerteorm har huseret i Danmark i mange år. Især hovedstadsområdet og Nordsjælland er kendt for hyppig infektion, men andre dele af landet er også ved at være godt med, hvad smitte angår. Eksempelvis er der fundet adskillige tilfælde i Aalborg-området i 2013. VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE KAN DU SE ET KORT OVER DE OMRÅDER, HVOR SMITTEN FOREKOMMER. Symptomer Symptomerne på fransk hjerteorm kan variere meget og optræder sjældent på en gang. De viser sig et par måneder, efter hunden er smittet. Typisk ses f.eks. vedvarende hoste, nedsat præstation, træthed, pusten, generel mistrivsel, ændret adfærd samt røde pletter på tandkød eller i øjne.. Kilder: netdyredoktor.dk og www.hjertelungeorm.dk
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet