Lige nu og de næste måneder frem er det højsæson fra fransk hjerteorm (Angiostrongylus vasorum) , og hundeejere over hele landet opfordres til at være opmærksomme på eventuelle symptomer på parasitten hos deres hunde, for parasitten breder sig til nye områder i disse år. Smitten overføres fra snegle, som hunden slikker på eller sluger. Den franske hjerteorm sætter sig på hjertet og de store blodkar, der løber fra hjertet til lunger. Den kan være farlig for hunde – angreb kan endda i nogle tilfælde få dødelig udgang. Har man mistanke om, at ens hund er inficeret, skal dyrlægen kontaktes, så hunden kan komme i behandling. Det det vigtigt at få diagnosen stillet i en fart. Det kan man med den nye test. Bare 15 minutter efter prøven er taget, har man testsvaret. Her findes smitte Den franske hjerteorm har huseret i Danmark i mange år. Især hovedstadsområdet og Nordsjælland er kendt for hyppig infektion, men andre dele af landet er også ved at være godt med, hvad smitte angår. Eksempelvis er der fundet adskillige tilfælde i Aalborg-området i 2013. VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE KAN DU SE ET KORT OVER DE OMRÅDER, HVOR SMITTEN FOREKOMMER. Symptomer Symptomerne på fransk hjerteorm kan variere meget og optræder sjældent på en gang. De viser sig et par måneder, efter hunden er smittet. Typisk ses f.eks. vedvarende hoste, nedsat præstation, træthed, pusten, generel mistrivsel, ændret adfærd samt røde pletter på tandkød eller i øjne.. Kilder: netdyredoktor.dk og www.hjertelungeorm.dk
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet