Ny stor hundesag i Østjylland

24-11-2016 09:07, af Kasper Larsson
For mindre end to uger siden blev 25 labradorer reddet fra en kummerlig tilværelse i Nordsjælland. Nu ryster en ny stor hundesag Dyrenes Beskyttelse
Copyright Ridehesten.com
Endnu en stor hundesag ryster Dyrenes Beskyttelse. På under to uger er 51 hunde blevet fjernet fra deres ejere. (Foto: Youtube.com)

12 hunde var døde, eller blev aflivet på stedet, mens 14 er bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande. Der efterlyses nu handling fra myndighederne. Tirsdag den 22. november tog Dyrenes Beskyttelse imod 14 hunde, der levede et forfærdeligt liv på en adresse I Østjylland. Politiet var tilstede på adressen, som faktisk husede 26 hunde, hvoraf en hvalp var død ved politiets ankomst. Betjentene på stedet tilkaldte en dyrlæge, der efterfølgende vurderede, at det var nødvendigt at aflive 11 af de 26 hunde. – To store hundesager, i alt 51 hunde, på under 14 dage er helt uhørt. Vi kender ikke nøjagtigt forholdene, de har levet under i den nye sag, men vi hører, de har gået rundt i deres egen afføring uden mad og drikke. Når politiet og dyrlægen har valgt at aflive 11 hunde på stedet, så har det været rigtig slemt. Det er noget, vi sjældent ser, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse. Kritiske uger De overlevende hunde er blevet bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, hvor de bliver passet, plejet og modtager behandling. – Vi har modtaget hunde af forskellige racer og alder, som ser meget skidt ud. De er meget tynde, dehydrerede og generelt i en dårlig forfatning. De lader heller ikke til at være vant til mennesker. De er meget bange og reagerer kraftigt på lyde, siger Kent Karlsen, internatsleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande. – Lige nu kan vi ikke sige, om de alle klarer den. Vi har dem under observation og behandling, og så vil de kommende dage vise, om de klarer den, siger Kent Karlsen. Myndighederne skal være deres ansvar bevidst Som ved sagen i Nordsjælland, har Dyrenes Beskyttelse også denne gang mistanke om, at dyrene er avlet med henblik på profit. – Det er jo helt grotesk og uforståeligt, at sådan noget gang på gang får lov til at ske i et samfund som vores. Private personer, som for profittens skyld avler hunde uden hensyn til dyrenes ve og vel, mens myndighederne først griber ind, når det er for sent. Desværre ser vi det ofte i sociale sager, hvor hundeavl bliver en indkomstvej for udsatte mennesker, siger Britta Riis. Dyrenes Beskyttelse håber på, at samarbejdet med myndighederne bliver forbedret. – Det er et samfundsproblem, og myndighederne skal gribe ind før, det kommer ud af kontrol. Politiet skal opprioritere området, og der skal være bedre dialog mellem dem og sociale myndigheder. Derudover bør Fødevarestyrelsen være bedre til at føre kontrol med de store hundehold, så vi undgår, at sagerne kommer så langt ud, som vi desværre ser meget af, siger Britta Riis. Ved et hundehold på mere end fire voksne hunde, skal dette anmeldes til kommunen, ligesom det skal anmeldes, hvis man ønsker at drive kennel. Ifølge loven skal en dyrlæge tilse kennelen med fire årlige besøg. Kilde: Dyrenes Beskyttelse

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse