Nu kommer foråret – og allergien!

17-05-2017 10:02, af Tine Luther
Nu kommer foråret med sol og varme og fornyet energi - men desværre også med tilbagevendende problemer for de allergiske patienter. Læs her om de forskellige ting, man kan være allergisk overfor, og om, hvad du som dyreejer kan gøre.
Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Kæledyr med pollenallergi mærker til problemerne nu. Stofferne, man er overfølsom overfor i pollen, kaldes allergener. Kemisk består de af aminosyrer, som er byggesten i proteiner. Hvert allergen har sin egen sammensætning af aminosyrer. Enkelte typer pollen har en sammensætning, som en del hunde har en nedsat tolerance overfor og desværre reagerer på. Det viser sig ved kløe, snue, dårlige ører mm. Pollen er svær at undgå Pollen kan være svære at undgå, da de er luftbårne. Men man kan gøre nogle ting for at begrænse hundens kontakt til dem: · Hvis hunden er glad for vand, er det en god ide at vaske den/skylle den over om aftenen, hvorved man fysisk får skyllet allergenerne af kroppen. · Udlad også at lufte ud midt på dagen, hvor pollenkoncentrationen er størst, men vent til om aftenen. Lager- og husstøvmideallergi Disse allergener er vores kæledyr udsat for hele året. Lagermider lever i korn, mel, hø og græs etc. De er såvel udendørs som indendørs. Hvor stor deres betydning er i tørfoder er endnu uafklaret. Husstøvmider trives bedst ved fugt og varme, og man kan prøve at begrænse kontakten ved at: · Reducere mængden af tæpper i hjemmet. · Anvende kurve og hundetæpper som er nemme at rengøre eller kan maskinvaskes. · Vaske tæpper en gang om ugen ved min. 60 grader. · Undlade at have hundene oppe i senge og møbler, hvor der er en stor koncentration af allergener. · Lufte meget ud. Tilskud til allergikere Man kan fremme sund hud og understøtte hudbarrieren mod allergener ved at anvende specialfoder. Det har et stort indhold af essentielle fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan danne, men er vigtige at få tilført via kosten. De to hovedfamilier – omega-3 og omega-6 – styrker hud og pels og optimerer immunforsvaret. Man kan også supplere eget foder med essentielle fedtsyrer. De kan fås som koncentreret fodertilskud. En livslang lidelse Allergi er desværre ikke noget, vores kæledyr kan blive helbredt for, men en livslang lidelse. Du kan lette generne ved at anvende diverse lægemidler, plejeprodukter og specialfoder ordineret af dyrlægen. Efterhånden, som vi kender reaktionsmønstrene hos vores dyr i de forskellige årstider, kan vi være på forkant med støttebehandling. Sammenholdt kan det være med til at give dyrene en god tilværelse trods den kroniske tilstand. Kilde: Dyrlæge Boysen, Hudklinik for Hund og Kat – dyrlaegeboysen.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Fart og fællesskab til lure coursing i Myndeklubben

07-07-2025 10:43, af Cecilie Friis Amstrup

Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Ludo fejrede sin 14-års fødselsdag med manér

08-07-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet