Et ønskepublikum var med til at gøre den første hundematch på Døveskolen til en uforglemmelig oplevelse, fortæller matchens dommer, Peder Pedersen, i denne artikel
Jeg har haft en dejlig oplevelse!
Nemlig at være dommer ved den første hundematch arrangeret udelukkende for døve hundeejere. På initiativ af Ib Steen Hansen blev der søndag den 30. august afholdt en hundematch på Døveskolen på Østerbro. Dengang jeg gav tilsagn om at dømme denne match, regnede jeg ærlig talt ikke med, at det skulle blive et arrangement, der kunne trække særlig mange deltagere eller tilskuere. Men jeg skal love for, at jeg blev overrasket. I det flotte sommervejr mødte der cirka 30 hunde og 250-300 tilskuere. Og det var vel at mærke et ønskepublikum for dommeren. Jeg tror næppe, jeg tidligere har haft et så interesseret publikum. Og hundene – ikke én eneste aggressiv hund. Ikke alle var lige racetypiske, men helt fantastiske i deres opførsel. En enkelt lille ting (blandt mange andre): Jeg har ikke tidligere set hunde, der i den grad har tilpasset sig sin ejer. Ville hunden sige et eller andet til ejeren, så gøede den ikke, næh – man skubbede med snuden eller skrabede med poten for at gøre opmærksom på ønsket.
Selve matchen var lagt til rette efter mønsteret fra Gillelejes show. Men dertil kom endvidere en afdeling med lydighedsprøve, som vel at mærke ikke var sværere, end at de fleste hunde kunne deltage. Juniorhandling var der naturligvis også.
Og hvad var det så for hunde. Faktisk et bredt udsnit af racer: spaniels, schæfer, mange pudler, shih tzu, yorkshire terrier, weimaraner, boxer, rottweiler, retriever mm.
Til matchen var der fremskaffet en bunke præmier. Der var præmier til alle heatvindere, til juniorhandlere og lydighedsprøvehunde.
Som sidste punkt på dagen skulle jeg udpege dagens bedste hund (og ejeren skulle naturligvis være døv). Vinder blev Ralf Engell med sin flotte og fantastisk velgående amerikanske cocker spaniel. Ralf Engell var vinder af den egentlige match. Med i konkurrencen var desuden vinderen af lydighedskonkurrencen, Henning Jacobsen, med sin schæfer. De blev nummer to, og som nummer tre kom vinderen af juniorhandling, Benny Mundt, med en boxer.
For mig var det en helt fantastisk eftermiddag. Har deltagerne blot haft halvt så meget glæde af dagen, som jeg havde, har de god grund til at være tilfredse. Hele arrangementet var perfekt tilrettelagt. Stor ring, skilte, der viste, hvad der skulle foregå. Tolk til at oversætte til tegnsprog og god plads til tilskuerne.
Der er al god grund til at ønske Ib Steen Hansen til lykke med denne første hundematch for døve hundeejere og håbe på, at det må blive en tradition. Nok kunne der være enkelte ting at rette til næste gang, men det er et påskønnelsesværdigt initiativ.
Bliver der en match næste år, og det håber jeg helt sikkert på, må man håbe, det bliver publiceret i HUNDEN, således at rigtig mange hundefolk kan få mulighed for at overvære et hyggeligt arrangement.
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse