NOSTALGI: De konservative udstillinger

18-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er mange meninger om udstillinger. Det var der også tilbage i 1969, hvor Karin Fonsholm ytrede sin holdning gennem følgende læserbrev

Copyright Ridehesten.com

Bellahøj 1969! Endelig for første gang oplevede man en udstilling med ”show”, med stemning, med vidunderlige udstillingslokaler, med festlige indslag, med smukke stands; endelig en udstilling med initiativ og med bragende publikumssucces og sidst, men så sandelig ikke mindst, meget kyndige dommere. En stor buket langstilkede røde roser til FSK’s nye bestyrelse!

Og hvad sker der så? Jo, sportsånden trives i Dansk Kennelklub. I Aarhus Stiftstidende læser man så til sin store forbavselse: ”Lørdag den 10. og søndag den 11. maj holder DKK årets første storudstilling” (Differencen mellem Bellahøj og Horsens: Siger og skriver 64 hunde!) og videre: ”Det bliver en strengt saglig udstilling, understreger DKK, uden anden underholdning end hundene, det er dem, det drejer sig om. Derfor arrangeres ingen opvisninger eller andet ”pjank”. Hundene skal bedømmes, vises og dermed basta!” Skøøønt ikke?

DKK’s udstillinger har kørt i den samme skure i årevis, aldrig et nyt initiativ, aldrig bedre udstillingslokaler, aldrig nogen service af nogen art. Bare pengene på bordet (For udstillingsafgiften er der skam intet i vejen med, den stiger stadig”) De samme sure, kommanderende ”hvide mænd”. Kolde, snavsede kreaturhaller med utålelige ringe, hvor man simpelthen ikke har en ærlig chance for at vise en hund bare nogenlunde. Aldrig en specialdommer til de sjældnere racer (man undrer sig, hvor ens penge egentlig bliver af), ikke engang f.eks. en speciel myndedommer.

Ålborg-udstillingen sidste år huskes stadig med en gysen. De sidste grupper og Best In Show blev bedømt i ”tællelysenes skær”, hvor de eneste publikummer var ens stakkels frysende familiemedlemmer. Endeløse ærespræmieuddelinger (hvorfor kan man ikke som i Norge få sin stage eller ske stukket ud i ingen, det fungerer aldeles udmærket)

Jo, lad os endelig holde traditionerne i hævd!

……..

Det var ”eine grausame Salbe”, men efterhånden som livsånderne vender tilbage, vil vi allerydmygst henlede opmærkosmheden på, at Bellahøj Centret er et splinternyt lokale, og at FSK tilfældigvis kom først med en udstilling der. DKK forhandler med Bellahøjcentret. Datoer o.s.v. skal jo passe.

DKK kan selvfølgelig gøres ansvarlig for, hvad ”Aarhuus Stiftstidende” skriver, ja, man bør vel gøre det, thi hvorfor skulle nogen bager slippe for at blive rettet i stedet for smeden.

Kreaturhaller er kolde og aldeles uegnet til formålet. For kreaturerne gælder her samme problem som for den czaristiske general, der skulle henrettes i øsende regnvejr og skældte ud på sine ubarmhjertige bødler fra Cheka. Kun en bolshevik kunne være så følelsesløs at jage nogen ud i sådan et vejr. - Indtil en af soldaterne svarede: ”Hold kæft, vi skal tilbage igen”.

Kreaturhaller har aldrig været beregnet på et længere ophold - men der findes ingen andre lokaler i provinsen. Alternativet er naturligvis at undlade at holde udstillinger i provinsen.

Vedr. specialdommere: Det er både et spørgsmål om egnede personer og om penge. I øvrigt er udstillingsgebyrer ikke sat i vejret i flere år.

Vedr. Ålborgudstillingen: Arrangementet klappede ikke, indrømmet, fordi der var for mange hunde til én dag.

Ærespræmier: I Horsens indførtes, at små præmier blev leveret i boksene, så ejerne endog slap for at skulle hente dem på kontoret, netop for at fremskynde afviklingen af arrangementet.

RED.

Info

Vi er gået på opdagelse i Magasinet HUNDEN 1969 altså for 50 år siden. Det kommer der lidt sommerartikler ud af

Læs også

Billeder fra de gode gamle dage

24-05-2022 15:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg

Nostalgi: Agility – Nu også i Danmark

12-09-2021 10:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her

NOSTALGI: På tur med ske og plasticpose

06-08-2021 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.