Blaze, er er en siberian husky, har ikke lyst at blive lukket ud i sin kennel, ser man tydeligt på den meget omtalte video, der i skrivende stund er set på YouTube af ikke mindre end 8.945.896 personer. Blaze viser meget tydeligt med sit kropssprog, at den ikke har intentioner om at følge sin ejer, der gentagne gange forsøger at få hunden med ud i kennelen. Og i tilgift tager hunden sine talegaver i brug. ”No, noo…” lyder det tilsyneladende gang på gang. Men nej, hunde kan ikke tale, selvom det kan lyde sådan, siger Björn Forkman, professor og biolog ved Københavns Universitets Institut for Produktionsdyr og Heste. Han er ikke i tvivl om, at Blaze forstår, hvad den skal – og at den ikke har lyst til det – men forklarer, at mange dyr er i stand til at imitere vores ord, uden at have den fjerneste idé om, hvad det betyder. Lige præcis huskyen er i øvrigt karakteriseret ved at bruge mange lyde i deres kommunikation, men Forkman påpeger, at selvom det kan lyde, som om hundene rent faktisk siger ord, så er det tilfældige lyde, de udstøder – lyde, som mennesker tillægger mere mening, end de reelt har. Forkman mener ikke, at hunden forstår sætningen om, at den skal ud i kennelen – men at den kan aflæse sin ejers kropssprog og dermed ved præcis, hvad der skal foregå. Han mener dog godt, at hunde muligvis kan forstå enkelt ord som mad og ud – men altså uden at de selv kan frembringe dem. I øvrigt udtaler han, at hunde slet ikke har behov for at forstå vores ord – det er så eminente til at afkode vores kropssprog, at de ikke behøver det. SE VIDEOEN AF DEN "TALENDE" BLAZE VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE. Kilde: videnskab.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet