Der er spandevis af poteegnede sportsgrene at se og prøve på Store Hestedag. Du kan for eksempel snuse til agility.
Sara Pontoppidan fra Dogz-DK har to hunde på det danske agilitylandshold og hun vil vise hvordan hendes hunde kommer igennem banen i fuld fart på den agilitybane, som hun selv har stillet op og bruger til træning.
Hundeagility går ud på at få sin hund til at ræse igennem en forhindringsbane på mellem 18 og 22 forhindringer. Der er både balance, lydighed og andre evner på spil for hunden.
Det vil også være muligt at prøve agility med sin egen hund på banen under kyndig vejledning fra Dogz-DKs instruktører.
- Der er meget fart på og det stiller også krav til mennesket. For vi kan ikke følge med hunden og hjælpe længere i samme grad, som man gjorde tidligere. Så de skal lære at forstå vores kommandoer, så de selv kan navigere igennem banen, siger Sara og opfordrer publikum til at komme forbi og prøve!
Se og prøv den nye hundesport på Store Hestedag
Hoopers er det nyeste hotte og hotteste nye indenfor hundesport i Danmark og så meget mere end en døgnflue, da det kan dyrkes af alle to- og firbenede, der har lyst til at lave noget sjovt sammen.
Sporten stammer fra USA og har siden efteråret 2019 spredt sig over hele Danmark.
Hoopers går ud på at hundeføreren - fra et afmærket område og udelukkende ved hjælp af verbale kommandoer, håndtegn og kropssprog - fjerndirigerer sin hund rundt på en nummeret bane, der består af hoops, hegn, tønder, tunneller og måtter.
Sporten er uden hårde belastninger for hunden, da den på en hoopers bane hverken skal springe, dreje skarpt, stoppe brat, kravle op og ned, sno sig eller tage forhindringer fra bagsiden af. Hunden skal blot løbe - og helst i den retning hundeføreren navigerer den.
En hoopers bane gennemføres i flow og hunden kan altid se den næste forhindring. Udfordringen består i afstanden mellem hund og fører, samt afstanden mellem de enkelte forhindringer.
Det er så nemt at få succes i træningen og glæden er stor, når hundene selvstændigt løber gennem forhindringerne. Hundene smiler lige så meget som hundeførerne både under.
Da sporten er så skånsom for såvel hund som fører kan alle - unge som ældre, lange som korte, lette som tunge, små som store – have stor fornøjelse af at stifte bekendtskab med sporten.
På Store Hestedag har du og din firbenede ven mulighed for at prøve kræfter med Hoopers, møde Danmarks Hoopers pionerer, opleve to daglige Hoopers opvisninger samt se de danskproducerede forhindringer fra Hoopers.dk
Dog Parkour på Store Hestedag
Alle hunde med fører kan prøve Dog Parkour på Store Hestedag. Kan du og din hund gennemføre prøvebanen på Store Hestedag, har I mulighed for at konkurrere i Store Hestedags Dog Parkour Games, hvor hundedommere giver kritik ud fra gennemførslen af en Dog Parkour bane.
Der er begrænset antal pladser i stævnet og tilmeldingen sker ved Dog Parkour-området på Store Hestedag.
Om Dog Parkour
Dog Parkour er en aktivitet, hvor du og din hund udnytter by-udstyr, træstammer mm til at bevæge jer rundt i tre dimensioner på jeres gåture. Sporten er for alle hunde: store og små, unge og gamle, kortbenede og langbenede og alt ind i mellem. Dog parkour handler ikke om at lave de mest halsbrækkende, farlige tricks og øvelser, men om at tilpasse øvelserne til hunden og opbygge hundens styrke, balance, smidighed og ikke mindst dens selvtillid. En af effekterne ved at træne Dog Parkour er, at hundens fokus på gåturene ofte ændrer sig fra at skynde sig fremad til at I følges og løser opgaver sammen, samtidig lærer hunden at arbejde sammen med dig og lytte efter dig i alle mulige forskellige miljøer.
Få svar på dine spørgsmål om dog parkour ved professionelle instruktører fra Easydogs.
Lure Coursing
Lure Coursing er en "harejagt", hvor haren er kunstig, og løber af et fastlagt spor. Hundene skal løbe stærkt, men også navigere efter haren.
Du kan igen i år opleve Lure Coursing ved Myndeklubben i den vestlige ende af Dyrskuepladsen. Lørdag d. 4. september kan man selv prøve sporten med sin hund og søndag d. 5. er der mulighed for at se mere end 100 mynder dyste i et officielt lure coursing stævne.
Derudover vil der også være opvisning og workshop i dogdancing i Hunderingen(dog dancing workshop kun lørdag).?
Store Hestedag finder sted 4. og 5. september på Dyrskuepladsen, Roskilde
Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt.
På Store Hestedag mødte vi Team Servicehunden. Det er der kommet et podcastafsnit ud af, som du kan høre her
Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.