Hundetænder bør børstes hver dag, men det er nok de færreste hundeejere, der er så ihærdige med hunde–tandplejen. Manglende tandpleje kan føre til tandsten, som så kan føre til alvorlige problemer hos hunden. Den kan få tandkødsbetændelse, paradentose og andre sygdomme. Faktisk er tandkødssygdomme det mest udbredte helseproblem hos hunde, så det er vigtigt at forebygge på området. Får man ikke svinget tandbørste dagligt, kan man supplere tandplejen på forskellige måde – ingen af dem er dog så effektive som tandbørstning. Man kan f.eks. vælge særlige fodertyper og tyggepinde eller lade sin hund gnave marvben. Ny undersøgelse Ph.d.-studerende Fábio Ritter Marx har gennemført en undersøgelse om marvbens effekt på tandsten. Han testede marvben fra forskellige dyr – både gnaveben fra den tykke del af lårknoglen og samme knogles ende, der er tyndere. En række beagles indgik i undersøgelsen. Undersøgelsens resultat viste, at gnavebenene fra kvæg er de bedste bekæmpere af plak og tandsten. Lårknoglens ende var mindst effektiv, fordi hundene i større grad er i stand til at knuse benene herfra og dermed spise dem. Ben fra midten af lårknoglen er så tykt og hårdt, at hundene bare gnaver på dem – og det er effektivt i tandstensbekæmpelsen. Renere tænder på tre dage Hundene i undersøgelsen fik et stykke marvben hver dag. Omkring 40 % af deres tandflader var dækket af tandsten. I løbet af bare tre dage med marvben blev mellem 35 og 55 % af tandstenen ”tygget bort”. Effekten var størst hos de hunde, der havde fået de kraftige ben fra kvægets lårknogle. Resultaterne på de bagerste tænder var ringest. Kilde: forskning.no
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet