Lydighedsprøverne dømmes af Thomas Lundin fra Sverige, Palle Bergsø og Erling Olsen. Prøverne foregår i to ringe og starter begge dage kl. 9. Lørdag startes med klasse 1 og klasse 3, søndag startes med eliteklassen og klasse 3. Der er deltagere fra hele landet samt fra Sverige. I eliteklassen uddeles det eftertragtede internationale certifikat, og i alle klasser tæller resultatet som kvalifikation til finalen om årets lydighedshund, der finder sted i Herning i november. Mange forskellige racer Der bliver mulighed for at se mange forskellige racer i aktion, lige fra den lille papillon til jagthunde som korthåret hønsehund og rhodesian ridgeback. Niveaumæssigt spænder deltagerne lige fra begyndere, der skal til deres første lydighedsprøve i klasse 1, til rutinerede landsholdsdeltagere i eliteklassen. Rallylydighed Rallyprøverne starter søndag kl. 10 med championklassen, der er den højeste klasse, herefter ekspertklasse, øvet klasse og begynderklasse. Dommer er Paul Lysholdt Rally er en forholdsvis ny hundesport, der er blevet meget populær. I rally går man en bane, der er forskellig fra gang til gang. Der kræves ikke lige så stor præcision som i lydighed, men der er masser af udfordringer alligevel. I championklassen skal hunden f.eks. kunne alle øvelser på højre side, og her er kravet for at opnå den eftertragtede "superpind" at klassen skal vindes med mindst 97 point ud af 100. Det er tilladt at bruge både verbale kommandoer og håndtegn, og man må gerne rose hunden undervejs. Rally er en sport for alle hunderacer, det ses også ved at de 25 tilmeldte hunde repræsenterer 11 forskellige racer. Eftertilmelding i rally muligt Som noget ganske ekstraordinært er det muligt at eftertilmelde til rallyprøverne - naturligvis inden klassen går i gang. Har du alligevel planer om at være på Stadion Nord i Rønne med din hund søndag den 17. august, så husk resultatbogen! Eftertilmelding til Ditte Wolsted.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet