Lydige hunde på Bornholm

12-08-2014 09:43, af Tine Luther
I forbindelse med den internationale udstilling på Stadion Nord i Rønne på Bornholm i den kommende weekend (16.-17. august) er der mulighed for at opleve både smukke og dygtige hunde. Der afholdes internationale lydighedsprøver begge dage, og om søndagen afholdes rallyprøver på en af fodboldbanerne i tilknytning til Stadion Nord i Rønne - altså lige ved siden af udstillingsområdet.
Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Jan Kölner

Lydighedsprøverne dømmes af Thomas Lundin fra Sverige, Palle Bergsø og Erling Olsen. Prøverne foregår i to ringe og starter begge dage kl. 9. Lørdag startes med klasse 1 og klasse 3, søndag startes med eliteklassen og klasse 3. Der er deltagere fra hele landet samt fra Sverige. I eliteklassen uddeles det eftertragtede internationale certifikat, og i alle klasser tæller resultatet som kvalifikation til finalen om årets lydighedshund, der finder sted i Herning i november. Mange forskellige racer Der bliver mulighed for at se mange forskellige racer i aktion, lige fra den lille papillon til jagthunde som korthåret hønsehund og rhodesian ridgeback. Niveaumæssigt spænder deltagerne lige fra begyndere, der skal til deres første lydighedsprøve i klasse 1, til rutinerede landsholdsdeltagere i eliteklassen. Rallylydighed Rallyprøverne starter søndag kl. 10 med championklassen, der er den højeste klasse, herefter ekspertklasse, øvet klasse og begynderklasse. Dommer er Paul Lysholdt Rally er en forholdsvis ny hundesport, der er blevet meget populær. I rally går man en bane, der er forskellig fra gang til gang. Der kræves ikke lige så stor præcision som i lydighed, men der er masser af udfordringer alligevel. I championklassen skal hunden f.eks. kunne alle øvelser på højre side, og her er kravet for at opnå den eftertragtede "superpind" at klassen skal vindes med mindst 97 point ud af 100. Det er tilladt at bruge både verbale kommandoer og håndtegn, og man må gerne rose hunden undervejs. Rally er en sport for alle hunderacer, det ses også ved at de 25 tilmeldte hunde repræsenterer 11 forskellige racer. Eftertilmelding i rally muligt Som noget ganske ekstraordinært er det muligt at eftertilmelde til rallyprøverne - naturligvis inden klassen går i gang. Har du alligevel planer om at være på Stadion Nord i Rønne med din hund søndag den 17. august, så husk resultatbogen! Eftertilmelding til Ditte Wolsted.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet