Lydighedsprøverne dømmes af Thomas Lundin fra Sverige, Palle Bergsø og Erling Olsen. Prøverne foregår i to ringe og starter begge dage kl. 9. Lørdag startes med klasse 1 og klasse 3, søndag startes med eliteklassen og klasse 3. Der er deltagere fra hele landet samt fra Sverige. I eliteklassen uddeles det eftertragtede internationale certifikat, og i alle klasser tæller resultatet som kvalifikation til finalen om årets lydighedshund, der finder sted i Herning i november. Mange forskellige racer Der bliver mulighed for at se mange forskellige racer i aktion, lige fra den lille papillon til jagthunde som korthåret hønsehund og rhodesian ridgeback. Niveaumæssigt spænder deltagerne lige fra begyndere, der skal til deres første lydighedsprøve i klasse 1, til rutinerede landsholdsdeltagere i eliteklassen. Rallylydighed Rallyprøverne starter søndag kl. 10 med championklassen, der er den højeste klasse, herefter ekspertklasse, øvet klasse og begynderklasse. Dommer er Paul Lysholdt Rally er en forholdsvis ny hundesport, der er blevet meget populær. I rally går man en bane, der er forskellig fra gang til gang. Der kræves ikke lige så stor præcision som i lydighed, men der er masser af udfordringer alligevel. I championklassen skal hunden f.eks. kunne alle øvelser på højre side, og her er kravet for at opnå den eftertragtede "superpind" at klassen skal vindes med mindst 97 point ud af 100. Det er tilladt at bruge både verbale kommandoer og håndtegn, og man må gerne rose hunden undervejs. Rally er en sport for alle hunderacer, det ses også ved at de 25 tilmeldte hunde repræsenterer 11 forskellige racer. Eftertilmelding i rally muligt Som noget ganske ekstraordinært er det muligt at eftertilmelde til rallyprøverne - naturligvis inden klassen går i gang. Har du alligevel planer om at være på Stadion Nord i Rønne med din hund søndag den 17. august, så husk resultatbogen! Eftertilmelding til Ditte Wolsted.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet