Nej, er svaret. Det skal de ikke. Faktisk findes der ikke en egentlig lovgivning vedrøende transport af kæledyr i vores privatbiler på samme måde, som man ser det i vores broderland Sverige. Her er der helt anderledes skrappe regler for transport af kæledyrene.
Men det er alligevel ikke helt sådan, at du frit kan have din hund løs i bilen. Hvis politiet således skønner, at din hund er til fare for dig og dermed indirekte for trafiksikkerheden, kan du få en bøde.
Transportbur
Hvis du vælger et transportbur, er det sikreste at vende burets lange side mod førersæderne, således at hunden står på tværs i bilen. Men det kan ikke altid lade sig gøre, og så må man stille buret med åbningen mod bagsmækken. Buret skal så også spændes fast. I Danmark findes der forskellige typer af transportbure. Nogle er testede, mens andre ikke er det, men der er ikke noget lovkrav om, at de skal være testet.
Sikkerhedssele og sikkerhedsgitter
Du kan også vælge at spænde din hund fast i en sikkerhedssele specielt til hunde. Selen kan være to-delt med en egentlig kropssele til hunden og en rem, der spændes rundt om sikkerhedsselen. Andre typer kræver, at du trække sikkerhedsselen igennem kropsselen.
Endelig kan du også vælge et sikkerhedsgitter, som afholder hunden fra at hoppe op foran til førersædet.
Få kilo bliver til mange kilo ved et sammenstød
Hvor galt går det så egentlig, når en hund ikke er spændt fast, og man støder ind i noget med 50 km i timen? Temmelig galt faktisk, hvilket dette regneeksempel taget fra Loppetjansen.dk illustrerer:
En hund på 20 kg vil blive kastet frem med en kraft på 480 kg efter denne formel:
Din hunds vægt x 24, dvs. 20 kg x 24 = 480 kg.
Så har du en almindelig labrador, vil sammenstødet ved 50 km/t kaste din hund fremad med en vægt på ca. 720 kg!
Så selv om det ikke er et lovkrav, at din hund skal være spændt fast, er det nu alligevel en god ide.
Kilde. FDM.dk, DKK.dk. Loppetjansen.dk
De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.
Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt, hvilket kan have fatale konsekvenser
I den lille vestjyske by Ansager sidder Heidi og Kent Christensen og savner deres hund, der blev ramt af en bil torsdag aften. Bilisten stak af
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet