KLUMME: Første VM uden Casey

24-08-2022 08:46, af Miriam Søndergaard

Her får du klummen fra det netop udkomne nummer af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

VM i lydighed 2022 er mit første VM uden Casey, som har været min tro følgesvend til mange mesterskaber de sidste 10 år. Med Casey har jeg bl.a. vundet individuelt VM og NM i 2015. Udover at være en outstanding konkurrencehund er Casey min allertætteste sjæleven, og ord kan slet ikke beskrive vores forhold. Det var derfor også meget svært at pakke til VM-turen, da Casey straks forstod, hvad jeg var i gang med. Hun fulgte intenst hver eneste bevægelse, jeg foretog mig, og jeg tror, hun forstod, det ikke var hende, der skulle med.

På et tidspunkt skulle jeg i kælderen efter noget, og Casey stod på afsatsen og ventede med de der meget intense øjne. Jeg får helt tårer i øjnene bare ved tanken, men hun stod der, som om hun lige havde brug for et øjeblik. Jeg standsede op, lagde panden mod hendes og stod helt stille. Hun fangede først min ene arm med sin pote, derefter den anden, og sad nærmest i bamse, mens hun holdt mig fast med panden imod min. Det var sådan et af de øjeblikke, hvor alt står stille, og man fyldes til randen af kærlige følelser og mere til. Man mærker uendelig kærlighed, og det som hunde altid giver: forståelse og tilgivelse. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at hun gav mig lov til at tage afsted uden hende. Med tårerne trillende ned ad kinderne fortalte jeg hende, at hun altid ville være verdens bedste Casey, og at jeg elskede hende og TAK.

Jeg fik pakket det sidste og kørte afsted mod Vilhelmsborg. Jeg var stadig ked af det, da jeg ankom, men straks, jeg trådte ind i hallen, blev jeg fuldstændig opslugt af VM-feberen og kunne koncentrere mig om at være der for Flake, min lille ny stjerne.

Det var lige på et hængende hår, at vi kom med til VM. Jeg havde tænkt, at VM 2023 var fornuftigt at stile imod, men da VM pludselig blev flyttet til Danmark i 2022, måtte jeg give det et skud. Flake er netop rykket op i eliteklassen (FCI3), har ingen erfaring og er slet ikke stabil. Vi har da også inkasseret et par diskvalifikationer undervejs i forsøget på at få noget konkurrenceerfaring. På et tidspunkt gik træningen så dårligt, at jeg alvorligt overvejede at trække hende fra landsholdet. Jeg følte ikke, det var fair at udsætte hende for en opgave, hun ikke magtede.

Men efter lidt omlægning af træningen, og med venners hjælp, kom vi ovenpå igen, og så gik det bare derudaf. Flake voksede fra træning til træning, og jeg begyndte at tro 100% på det.

Da vi trådte ind i ringen, kunne jeg mærke, at hun var med, og at hun syntes, det var mega cool at vise sig frem. Vi startede med fri ved fod, som er min yndlingsøvelse. Flake var en drøm at gå med. Hun gjorde alt, hun kunne, for at gå så flot som overhovedet muligt. Vi kom igennem alle øvelser på allerbedste vis. Jeg kunne ikke forlange mere af hende, hun gav mig meget mere, end jeg kunne håbe på. Jeg var så glad, da vi gik ud af ringen, og Flake hoppede rundt som en kænguru af glæde. At jeg så smider vigtige point på gulvet ved ikke at have 100% tjek på de nye regler er virkelig dumt og ærgerligt. Men vi havde faktisk været med i finalen, hvis jeg ikke havde tabt de point. Vi ender som nr. 26/112.

Jeg er pavestolt af Flake og glæder mig til fremtiden med hende. Men nu er der dømt sommerferie og afslapning.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

HUNDEN TV: Spørg Dyrlægen/HUNDENS NEGLE

11-03-2016 13:40, af Tine Luther
Hunden.dk har stillet dyrlægerne Torben Lindbjerg og Line Diemer fra FAMILIEDYRLÆGERNE en række spørgsmål angående hundens daglige pasning og pleje - følg med i serien og få svar. Her handler det om hundens negle.

Betændelse i mellemøret

08-09-2021 15:35, af Astrid Gerd Holtet

Betændelse i mellemøret kan være meget generende og smertefuldt for hunden, og kan i værste fald ende i ansigtslammelse. Vi ser nærmere på hvorfor mellemørebetændelse opstår og hvad det betyder for hunden 

Efterlysning

29-03-2012 09:52, af Tine Luther
Hvem har set Zumba? Hunden er forsvundet fra en have i Bagsværd men i tirsdags set ca. 50 km fra hjemmet.

Neil Short: Ros hunden for at prøve

03-07-2021 10:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage er engelske Neil Short på besøg hos Indog Elite Center i Viborg, og han er et særdeles spændende bekendtskab

Glæd dig til det kommende blad

04-04-2018 14:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I næste uge kommer Magasinet HUNDEN nummer 4 ud i postkasserne. Her kan du få et lille overblik over, hvad du kan forvente af bladet

Nej – vi kan ikke redde alle

12-12-2019 08:24, af Linn Radsted

Gadehunde eller herreløse hunde er på verdensplan en kæmpe udfordring.
De fleste af os, har sikkert oplevet en sulten hund tigge mad på en restaurant under ferien, og forsøgt at liste lidt mad ned til den. Udfordringen er bare, at det ikke rigtig løse noget i det store billede. For når vi tager jo hjem fra ferie, og hunden er derefter efterladt til sin egen skæbne igen

Hunden på forsiden

10-11-2020 16:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag havde vi besøg af Zara Zachariasen og Viggo, der begge til daglig slår deres folder på Vilhelmsborg

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.