KLUMME: Første VM uden Casey

24-08-2022 08:46, af Miriam Søndergaard

Her får du klummen fra det netop udkomne nummer af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

VM i lydighed 2022 er mit første VM uden Casey, som har været min tro følgesvend til mange mesterskaber de sidste 10 år. Med Casey har jeg bl.a. vundet individuelt VM og NM i 2015. Udover at være en outstanding konkurrencehund er Casey min allertætteste sjæleven, og ord kan slet ikke beskrive vores forhold. Det var derfor også meget svært at pakke til VM-turen, da Casey straks forstod, hvad jeg var i gang med. Hun fulgte intenst hver eneste bevægelse, jeg foretog mig, og jeg tror, hun forstod, det ikke var hende, der skulle med.

På et tidspunkt skulle jeg i kælderen efter noget, og Casey stod på afsatsen og ventede med de der meget intense øjne. Jeg får helt tårer i øjnene bare ved tanken, men hun stod der, som om hun lige havde brug for et øjeblik. Jeg standsede op, lagde panden mod hendes og stod helt stille. Hun fangede først min ene arm med sin pote, derefter den anden, og sad nærmest i bamse, mens hun holdt mig fast med panden imod min. Det var sådan et af de øjeblikke, hvor alt står stille, og man fyldes til randen af kærlige følelser og mere til. Man mærker uendelig kærlighed, og det som hunde altid giver: forståelse og tilgivelse. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at hun gav mig lov til at tage afsted uden hende. Med tårerne trillende ned ad kinderne fortalte jeg hende, at hun altid ville være verdens bedste Casey, og at jeg elskede hende og TAK.

Jeg fik pakket det sidste og kørte afsted mod Vilhelmsborg. Jeg var stadig ked af det, da jeg ankom, men straks, jeg trådte ind i hallen, blev jeg fuldstændig opslugt af VM-feberen og kunne koncentrere mig om at være der for Flake, min lille ny stjerne.

Det var lige på et hængende hår, at vi kom med til VM. Jeg havde tænkt, at VM 2023 var fornuftigt at stile imod, men da VM pludselig blev flyttet til Danmark i 2022, måtte jeg give det et skud. Flake er netop rykket op i eliteklassen (FCI3), har ingen erfaring og er slet ikke stabil. Vi har da også inkasseret et par diskvalifikationer undervejs i forsøget på at få noget konkurrenceerfaring. På et tidspunkt gik træningen så dårligt, at jeg alvorligt overvejede at trække hende fra landsholdet. Jeg følte ikke, det var fair at udsætte hende for en opgave, hun ikke magtede.

Men efter lidt omlægning af træningen, og med venners hjælp, kom vi ovenpå igen, og så gik det bare derudaf. Flake voksede fra træning til træning, og jeg begyndte at tro 100% på det.

Da vi trådte ind i ringen, kunne jeg mærke, at hun var med, og at hun syntes, det var mega cool at vise sig frem. Vi startede med fri ved fod, som er min yndlingsøvelse. Flake var en drøm at gå med. Hun gjorde alt, hun kunne, for at gå så flot som overhovedet muligt. Vi kom igennem alle øvelser på allerbedste vis. Jeg kunne ikke forlange mere af hende, hun gav mig meget mere, end jeg kunne håbe på. Jeg var så glad, da vi gik ud af ringen, og Flake hoppede rundt som en kænguru af glæde. At jeg så smider vigtige point på gulvet ved ikke at have 100% tjek på de nye regler er virkelig dumt og ærgerligt. Men vi havde faktisk været med i finalen, hvis jeg ikke havde tabt de point. Vi ender som nr. 26/112.

Jeg er pavestolt af Flake og glæder mig til fremtiden med hende. Men nu er der dømt sommerferie og afslapning.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Antibiotikaresistens – hvorfor er det et problem?

22-04-2022 15:08, af Astrid Holtet

I disse år er der et stort fokus på problemer med antibiotikaresistens – men hvorfor er det også vigtigt for hundeejere at kende til problemet, og hvilken betydning kan antibiotikaresistens have for hunden?

Flueæg i hundesår

14-08-2013 11:55, af Tine Luther
I sensommeren og efteråret er der risiko for, at fluerne lægger æg i hundes sår og sårvæske. Æggene kan også lægges, hvis hunden har rester af diarre omkring endetarmsåbningen. Snylterne er ikke helt ufarlige for hunden.

Ugens læserfotos

28-02-2021 09:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Her får I igen et udpluk af ugens læserfotos

Gilpa

Hvad kan man gøre når hunden får gigt?

03-11-2017 08:46, af Astrid Gerd Holtet

3 gode råd, der kan hjælpe hunde med gigt

Husk Hunden.dk's facebook-konkurrence

24-07-2011 13:33, af Nina Marie Villadsen
Der er nu endnu flere, der synes godt om Hunden.dk på facebook. Det fejrer vi lige nu med endnu en konkurrence!

Flåtsæsonen er lige om hjørnet

15-03-2014 08:37, af Tine Luther
Ifølge en ny undersøgelse foretaget for Merial Norden A/S blandt 1.512 danskere med hund finder langt størstedelen af de danske hundeejere (88 pct.) flåter på deres hund. Sidste år fandt danskerne i gennemsnit 11 flåter på deres hund, og 17 pct. af de danske hundeejere finder ugentligt flåter på hunden i flåtsæsonen, der varer, fra frosten slutter, til den igen sætter ind.

WebTV: Nyt på hunden.dk

17-02-2011 11:34, af Anne Kristine Tollestrup
Nu kan du se eller gense Best in Show-konkurrencen fra weekendens udstilling i Fredericia. Her afholdt Dansk Kennel Klub årets første internationale udstilling.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

BLOG: Sallys historie -del 2 - Sallys ben reddet fra amputation

30-05-2023 09:42, af Vivian Birlie
Blog|

Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage