Hundeuniversitetet er Dansk Kennel Klubs online læringsplatform, hvor alle hundemennesker kan finde lærerige kurser, som er målrettet lige netop dem, der har hjerte for hunde og lyst til at lære mere om netop deres firbenede ven.
Der er allerede rigtig mange kurser, man kan følge på universitetet, og i december kom der nye til.
Reproduktion
Der kan være mange spørgsmål der melder sig, når du skal have et kuld hvalpe, især hvis det er første gang. For hvordan er det lige, man finder det optimale parringstidspunkt? Hvad skal man være ekstra opmærksom på under drægtigheden?
Og hvordan kommer fødslen mon til at gå?
På dette kursus med den utrolig dygtige dyrlæge, Katrine Kirchhoff, bliver du klogere på det hele – parring, drægtighed, fødsel og tiden med de nyfødte hvalpe. Du får endda også mulighed for se med fra sidelinjen, når alaskan malamut-tæven Mocha føder sine hvalpe.
Jura - Køb og salg af hunde
Det kan umiddelbart virke mærkeligt, men i forhold til købeloven er en hundehvalp ikke anderledes end et køleskab eller en computer. Det vil sige, at man som opdrætter/sælger er omfattet af købelovens bestemmelser i forhold til f.eks. reklamationsret.
På dette kursus sørger jurist Jan Larsen for, at du får styr på de juridiske aspekter ved køb og salg af hvalpe og voksne hunde. I del 3 kommer han desuden ind på nogle af de regler, der er, i forhold til hold af hunde.
Grundlæggende genetik
På dette kursus får du en gennemgang af den grundlæggende teori om gener og arvelighed. Denne viden er nyttig for dig uanset om du allerede er opdrætter, overvejer at blive det eller om du bare er nysgerrig på at vide mere om din hunds genetiske bagage.
Ved hjælp af aktuelle eksempler fra arvelige sygdomme til pelsfarver, bliver du fortrolig med de vigtigste genetiske begreber.
Du kommer også til at lære om hunderacer som populationer og betydningen af bla. indavl, matadoravl og genetisk variation.
LÆS MEGET MERE OM HUNDEUNIVERSTITET HER
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Nu er der nyt læsning for alle hundeinteresserede. Forlaget Bellis, med Anne Egede i spidsen præsenterer nu to nye spændende bøger, der kan købes hos Dansk Kennel Klub
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.