Washington State University har undersøgt en gruppe nye førsteårsstuderende, der havde kæledyr derhjemme.
Undersøgelsen havde til formål at finde ud af, hvor mange af disse, der oplevede separationsangst fra deres kæledyr.
Forskerne fandt frem til, at hele 75 procent af denne gruppe studerende havde separationsangst fra deres kæledyr, og 25 procent af disse svarede, at de havde moderate til alvorlige symptomer.
Der var en overvægt af studerende med separationsangst, som havde et næsten venneagtigt forhold til deres kæledyr, hvor de blandt andet sov i samme rum som kæledyret.
En anden gruppe af studerende, der var overrepræsenteret, var studerende med hund.
– Det er vigtigt for os at fortælle de studerende, der oplever denne separationsangst, at de ikke er alene, siger Alexa Carr, der er hovedforfatter på studiet til Sciencedaily.com.
Forskerne undersøgte de studerende, før de startede på universitetet og igen to uger inde i første semester. De studerende besvarede spørgsmål om deres mentale helbred, deres forhold til deres kæledyr og om det at skulle forlade et kæledyr.
I studiet blev underliggende mentale problemer også undersøgt, men selv efter disse var taget ud af undersøgelsen, var der stærke separationsproblemer for de studerende.
– Vores resultater indikerer, at dette er et problem for mange studerende, og at det er noget, der bør tages seriøst af uddannelsesinstitutionerne, siger Alexa Carr.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund