Dette år har indtil videre været voldsomt vådt.
Derfor er der nok også mange hunde, som i år har været lidt ekstra våde i pelsen, og med en våd hundepels følger også en træls lugt. Herunder kan du læse, hvorfor hundens pels lugter så dårligt i våd tilstand.
Alle hundes pels er opholdssted for millioner og millioner af mikroorganismer, herunder forskellige bakterier og gærsvampe. De fleste af disse mikroorganismer er fuldstændig ufarlige, men i takt med at de vokser og formerer sig, danner de ildelugtende organiske stoffer, som visse phenoler og aldehyder. Lugten af hund er kompleks. Lugter du til stofferne enkeltvis, vil du formentlig ikke opfatte dem som lugtende af hund, men sættes de sammen på en helt bestemt måde, giver det den karakteristiske lugt.
Produktionen af disse stoffer sker hele tiden, men mange af dem sætter sig fast i hundens pels, og kun en begrænset mængde frigives til omgivelserne. Det er de frigivne organiske stoffer, vi opfanger med næsen og registrerer som lugten af hund. Sætter vi næsen godt ned i pelsen og suger ind, kan vi registrere væsentligt flere af stofferne, og derfor opleves lugten kraftigere.
Når hunden så bliver våd, sker der noget. De organiske stoffer løsnes fra pelsen og i takt med at vandet fordamper frigives de til omgivelserne. Dermed kan de nu nå din næse i en langt højere grad end før, og det er derfor den våde hund lugter mere end den tørre.
Så næste gang du kommer ind fra en regnvejrsdag og entréen fyldes af en liflig duft af hund, så kan du takke de mange millioner mikroorganismer, der lever i pelsen.
Alt hvad amerikanerne gør, kommer jo før eller siden til Danmark. Det sidste nye er vores egen lugt – på flaske…
Hundens lugtesans er meget veludviklet, men indtil nu har man ikke vidst, om hunden rent faktisk ved, hvad der har afgivet den lugt, som den finder. Det svarer nyt studie på
Tirsdag viste en hund fornemt næsearbejde, da den på sin gåtur fandt ti efterladte killinger i en skraldespand
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.