Gør du som så mange andre? Lader hunden blive i bilen, mens du handler ind eller snupper et hurtigt møde. Hvert år dør hunde af hedeslag efter at være blevet efterladt i biler, og det er en stor tragedie, hver gang det sker. Faren er, at vi tror, det er nok at rulle ned for vinduerne, men undersøgelser viser, at temperaturen i en bil hurtigt stiger til omkring 85 grader - også selv om bilen står i skyggen med åbne vinduer, og det kun er omkring tyve grader udenfor. Mister bevidstheden Hunde kan ikke komme af med varmen ved at svede som mennesker, men udelukkende gennem åndedrættet. En hund ”halser” for at holde kropstemperaturen nede og mister derved en masse væske. Temperaturen stiger fra de normale 39 til 40 og 41, og på et tidspunkt fører hyperventileringen til, at hunden mister bevidstheden og vil dø, hvis den ikke hurtigt bliver kølet ned. - Især hunde med "flade" næser som mops og Bulldogs, og hunde med stor pels, har det svært med varme, siger Lene K. Jørgensen, Agria´s dyrlægekonsulent. - En varm sommerdag kan de ofte have brug for hjælp til afkøling ved en svømmetur eller et bad med haveslangen. Et ophold i varm bil er derfor særlig risikabelt, ligesom ældre hunde med hjerteproblemer er mere følsomme over for varme end unge, raske hunde. Alvorlige indre kvæstelser Selvom hunden bliver lukket ud af bilen, inden den mister bevidstheden, kan overophedningen have nået at forårsage alvorlige indre skader på hjerne, hjerte, tarme, lever og nyrer samt blødningsforstyrrelser. Mange hunde får behov for indlæggelse i flere dage, men selv ved den bedste behandling er det ikke altid muligt at redde hunden. Chancen for at overleve uden mén forbedres dog væsentligt, hvis hundens ejer med det samme har kølet hunden ned. Symptomer på hedeslag Finder du din hund bevidstløs, er situationen meget alvorlig. Andre symptomer kan være, at hunden er svimlende, gispende, har tørre, røde slimhinder i øjne og mund. Den kan savle, kaste op eller have diarré. Handl hurtigt! Tag hunden ud af bilen, og behandl den, hvis det er muligt, med rindende koldt vand fra en bruser. Hvis det ikke er muligt med rindende vand, kan man bruge et vådt håndklæde i stedet. Væd pelsen ind til huden - og bliv ved. Du må aldrig bruge is eller køleelementer fra fryseren. Kør direkte til nærmeste dyrehospital eller dyrlæge. Her vil behandlingen fortsætte med at bringe kropstemperaturen ned til omkring 39 grader, og på klinikken vil hunden få drop og medikamenter, afhængigt af situationens alvor. • Efterlad aldrig hunden i en parkeret bil på en solrig varm dag. • Hvis det er sket: Få straks hunden ud i den friske luft. • Gør hunden våd med rindende koldt vand eller våde håndklæder • Tag direkte til dyrehospitalet eller dyreklinikken. • Normal temperatur for en hund er mellem 38-39 grader • Temperaturer, der går over 41-42 grader, er skadelige for hunden. Kilde: Agria Dyreforsikring
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet