Mange har nok hørt en hundeejer smågrinende sige, at hans eller hendes hund er sådan lidt rund i det. Argumentet er ofte, at hunden skal have det godt. Men har hunden det nu også godt, når den slæber rundt på de ekstra kilo?
Et nyt studie fra Københavns Universitet viser, at hele 20 procent af de danske familiehunde er tunge til svært overvægtige, mens 26 procent er let overvægtige.
Studiet omfattede 268 sjællandske hunde, der var ældre end to år. Hundene blev inden studiet undersøgt for sygdomme, og de kom fra forskellige sociale lag.
Hundene fik målt deres body condition score, der er en skala til at vurdere kropsfedt. På denne skala ligge ren normalvægtig hund på 4-5. 1-3 er undervægtig og 6-9 er overvægtig.
Gennemsnittet blandt de undersøgte hunde lå på 5,46.
– Det er desværre lidt nedslående, siger Charlotte Reinhard Bjørnvad, der er professor i intern medicin hos familiedyr på Københavns Universitet til BT.
– Desværre er mange hundeejere ikke i stand til at se, at deres hund er overvægtig, og som ejer vil man jo nødig have, at de skal sulte, fortsætter hun.
Hvordan ser det egentlig ud med vores læseres hunde? Passer de på tallene fra Københavns Universitet?
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet