Hundeudstillinger er ikke elitære

23-09-2022 17:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I morgen begynder den næstsidste internationale hundeudstilling i 2022. Men hvorfor skal du vælge at lægge vejen forbi Ballerup? Måske får du et svar i denne personlige beretning

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Det er på ingen måder nogen hemmelighed, at før jeg startede som redaktør på HUNDEN og hunden.dk, var min viden om hunde en smule begrænset. Før jeg trådte ind i denne verden, begrænsede mine hundeerfaringer sig til følgende. 


Da jeg var helt lille, havde mine forældre en hund. Det var en kleiner münsterlænder med navnet Jane (udtalt på engelsk). Hun var en dejlig hund, men måske vidste hun, at jeg på sigt ville blive redaktør på HUNDEN, for hun ville i hvert fald rigtig gerne beskytte mig. En dag blev hendes beskyttertrang noget uhensigtsmssig, da hun bed en kammerat til mine to storebrødre i låret. Der var ingen nåde. Hun blev aflivet. 

Mit næste hundeminde finder sted hos min moster Inger og hendes man Danny, De boede i samme by som os og derfor var vi meget sammen med dem. Min kusine Charlotte og fætter Jacob var mine bedste venner, men så var det, at de fik en hund. King hed den. Så vidt jeg husker var det en golden retriver, og jeg var panisk angst for den. Derfor husker jeg også en episode, hvor jeg løb i en stor cirkel på det lokale stadion med King i hælene på mig. Den legede, jeg græd. 

Nå ja så var der også en hund i byen, jeg voksede op. En lille foxterrier, hvis hidsighed fik mig til at køre en længere omvej, hver gang jeg skulle til håndbold i hallen. 

Det var min hundebagage, da jeg trådte ind som redaktør for disse medier, og derfor var det også noget af en oplevelse, da jeg første gang var til en hundeudstilling. Det var i Fredericia i 2018. Og jeg husker, at jeg kørte op til parkeringspladsen og tænkte, at jeg aldrig havde set så mange hunde samlet på et sted før. 

Jeg beskriver ofte den udstilling som en oplevelse af at være til en fest, hvor man er den eneste, der er ædru. Jeg forstod ikke, hvad der foregik. 

Hvis vi så bare springer frem i tiden til i dag. Den 23. september 2022. Så sidder jeg på et hotelværelse og glæder mig til at komme ud at møde alle jer dejlige hundemennesker og jeres lige så dejlige hunde.

Hundeudstillingerne er blevet noget af det, jeg ser allermest frem til. Og hvorfor så det?

Egentlig er svaret enkelt. Jeg er i dag en del af hundeverdenen, og jeg er vild med hundeverdenen. Og på en hundeudstilling møder man altid engagerede, gode mennesker med deres fantastiske hunde. Hvor i Danmark skulle man ellers finde så mange mennesker med dette fantastiske dyr samlet på et så lille område?

Jeg er blevet fan af hundeudstillinger, fordi stemningen er helt særlig. Fordi man møder folk, man kender, og fordi der bare er så mange dejlige hunde. En hundeudstilling er virkelig for alle, der interesserer sig for hunde.

Dansk Kennel Klub har gennem de sidste år gjort rigtig meget for at gøre udstillingerne mere tilskuervenlige, og det er lykkes. Da jeg startede på udstillingerne, var ringene omringet af telte, så man ikke kunne se, hvad der foregik. Det var næsten som om, der foregik noget hemmeligt inde i ringene. 
Nu er der åbent. Teltene er flyttet længere væk fra ringene, og man kan i den grad opleve disse fantastiske dyr boltre sig på udstillingerne. 

Og så er der Store Ring. Ringen hvor vinderne mødes. Ofte ender det med, at der ikke er ret mange tilskuere tilbage, når det hele skal afgøres i denne ring, og det er faktisk synd. For i Store Ring får man det hele i konmprimeret form. Vinderne i hver race konkurrerer med de andre hunde i samme FCI-gruppe og til sidst, står ti gruppervindere over for hinanden i den store BIS finale. I Store Ring oplever man engagement, glæde, skønhed og stor viden om hunde.

I denne weeekend er der udstilling i Ballerup. Det er en særlig udstilling, fordi den både foregår ude og inde. Racerne er delt op over de to dage, så man får to vidt forskellige oplevelser lørdag og søndag. 
Lad en forholdsvis ny hundemand anbefale hundeudstillingerne med følgende ord:

Hver gang jeg kommer hjem fra en hundeudstilling, har jeg forelsket mig i en ny hunderace.

 

Læs også

EDS: Danske racer i DKK European Cup Winner

20-05-2023 11:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag var der danske racer i den udstilling, der kører sideløbende for de racer, der ikke er FCI-godkendt

APRILSNAR: Snoop Dogg til EDS

01-04-2023 14:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub kan nu afsløre, at den amerikanske rapper Snoop Dogg vil kaste stjernestøv over European Dog Show i Herning.

Din sjoveste oplevelse på en udstilling

29-03-2023 11:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeudstillinger er meget mere end alvorlige bedømmelser af hunde. Der er også masser af sjove og skøre oplevelser, og vi vil rigtig gerne høre din sjoveste historie fra en udstilling

Video fra hundeudstilling i Ballerup

23-09-2017 19:32, af Marie Helene Rigård Rohleder

3600 hunde indtog Ballerup Idrætsby lørdag morgen for at deltage i Dansk Kennel Klubs internationale hundeudstilling. Se HUNDEN’s video med glimt fra lørdagens udstilling her

5500 hunde mødes i Ballerup

12-06-2012 12:24, af Tine Luther
I weekenden den 16.-17. juni afholder Dansk Kennel Klub international udstilling i Topdanmark Hallen i Ballerup. Over 200 forskellige racer dyster i udstillingsringene. Desuden bliver der afviklet konkurrencer i lydighed, agility og rallylydighed.

BIS i Ballerup

18-09-2016 19:29, af Kasper Larsson
Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Ballerup er slut, og vinderen blev en sort storpudel fra Sverige

Dansk perdiguero de burgos har skrevet historie

25-09-2022 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i september blev den danske perdiguero de burgos Bluecorne's Bubulcus første hund i racen, der kom på podiet i gruppe syv uden for racens hjemland Spanien

Storpudel bedst i Ballerup lørdag

16-06-2012 22:52, af Tine Luther
Storpudlen Abica's Miles Ahead sejrede på dagens internationale DKK–udstilling i Ballerup.

Fotografering af DKK-racevindere

20-09-2013 08:18, af Tine Luther
Spring køen i Herning over! Er din hund sikker DKK-racevinder 2013, så kan du få den fotograferet gratis i Ballerup den kommende weekend.

Frederikke vandt dagens juniorhandling

25-09-2022 16:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu engang blev juniorhandlingen en opvisning i mange forskellige racer

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

BLOG: Sallys historie -del 2 - Sallys ben reddet fra amputation

30-05-2023 09:42, af Vivian Birlie
Blog|

Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage