Hundeudstillinger er ikke elitære

23-09-2022 17:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I morgen begynder den næstsidste internationale hundeudstilling i 2022. Men hvorfor skal du vælge at lægge vejen forbi Ballerup? Måske får du et svar i denne personlige beretning

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Det er på ingen måder nogen hemmelighed, at før jeg startede som redaktør på HUNDEN og hunden.dk, var min viden om hunde en smule begrænset. Før jeg trådte ind i denne verden, begrænsede mine hundeerfaringer sig til følgende. 


Da jeg var helt lille, havde mine forældre en hund. Det var en kleiner münsterlænder med navnet Jane (udtalt på engelsk). Hun var en dejlig hund, men måske vidste hun, at jeg på sigt ville blive redaktør på HUNDEN, for hun ville i hvert fald rigtig gerne beskytte mig. En dag blev hendes beskyttertrang noget uhensigtsmssig, da hun bed en kammerat til mine to storebrødre i låret. Der var ingen nåde. Hun blev aflivet. 

Mit næste hundeminde finder sted hos min moster Inger og hendes man Danny, De boede i samme by som os og derfor var vi meget sammen med dem. Min kusine Charlotte og fætter Jacob var mine bedste venner, men så var det, at de fik en hund. King hed den. Så vidt jeg husker var det en golden retriver, og jeg var panisk angst for den. Derfor husker jeg også en episode, hvor jeg løb i en stor cirkel på det lokale stadion med King i hælene på mig. Den legede, jeg græd. 

Nå ja så var der også en hund i byen, jeg voksede op. En lille foxterrier, hvis hidsighed fik mig til at køre en længere omvej, hver gang jeg skulle til håndbold i hallen. 

Det var min hundebagage, da jeg trådte ind som redaktør for disse medier, og derfor var det også noget af en oplevelse, da jeg første gang var til en hundeudstilling. Det var i Fredericia i 2018. Og jeg husker, at jeg kørte op til parkeringspladsen og tænkte, at jeg aldrig havde set så mange hunde samlet på et sted før. 

Jeg beskriver ofte den udstilling som en oplevelse af at være til en fest, hvor man er den eneste, der er ædru. Jeg forstod ikke, hvad der foregik. 

Hvis vi så bare springer frem i tiden til i dag. Den 23. september 2022. Så sidder jeg på et hotelværelse og glæder mig til at komme ud at møde alle jer dejlige hundemennesker og jeres lige så dejlige hunde.

Hundeudstillingerne er blevet noget af det, jeg ser allermest frem til. Og hvorfor så det?

Egentlig er svaret enkelt. Jeg er i dag en del af hundeverdenen, og jeg er vild med hundeverdenen. Og på en hundeudstilling møder man altid engagerede, gode mennesker med deres fantastiske hunde. Hvor i Danmark skulle man ellers finde så mange mennesker med dette fantastiske dyr samlet på et så lille område?

Jeg er blevet fan af hundeudstillinger, fordi stemningen er helt særlig. Fordi man møder folk, man kender, og fordi der bare er så mange dejlige hunde. En hundeudstilling er virkelig for alle, der interesserer sig for hunde.

Dansk Kennel Klub har gennem de sidste år gjort rigtig meget for at gøre udstillingerne mere tilskuervenlige, og det er lykkes. Da jeg startede på udstillingerne, var ringene omringet af telte, så man ikke kunne se, hvad der foregik. Det var næsten som om, der foregik noget hemmeligt inde i ringene. 
Nu er der åbent. Teltene er flyttet længere væk fra ringene, og man kan i den grad opleve disse fantastiske dyr boltre sig på udstillingerne. 

Og så er der Store Ring. Ringen hvor vinderne mødes. Ofte ender det med, at der ikke er ret mange tilskuere tilbage, når det hele skal afgøres i denne ring, og det er faktisk synd. For i Store Ring får man det hele i konmprimeret form. Vinderne i hver race konkurrerer med de andre hunde i samme FCI-gruppe og til sidst, står ti gruppervindere over for hinanden i den store BIS finale. I Store Ring oplever man engagement, glæde, skønhed og stor viden om hunde.

I denne weeekend er der udstilling i Ballerup. Det er en særlig udstilling, fordi den både foregår ude og inde. Racerne er delt op over de to dage, så man får to vidt forskellige oplevelser lørdag og søndag. 
Lad en forholdsvis ny hundemand anbefale hundeudstillingerne med følgende ord:

Hver gang jeg kommer hjem fra en hundeudstilling, har jeg forelsket mig i en ny hunderace.

 

Læs også

Se video: genoplev kåringen af Årets Hund

30-11-2023 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show. 

Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Healing af hunde

17-11-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi. 

Malia vandt juniorhandling søndag

19-09-2021 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

16 juniorhandlere blev søndag eftermiddag reduceret til otte, da finalen i juniorhandling skulle afgøres. I den unge kategori stillede 10 juniorhandlere til start, mens seks handlere stillede op i den ældre kategori

Verdensnyhed: Spilkonsol til hunde

22-09-2019 15:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I hallen på udstillingen i Ballerup kan man møde Go Dogo, som er noget helt særligt. Det er nemlig en verdensnyhed til gavn for hundene

Galleri: Lørdag i Ballerup

23-09-2018 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Her er der billeder fra lørdagen i Ballerup. Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sara vandt ren raceparade i Juniorhandling

24-09-2022 16:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdagens Juniorhandling i Ballerup blev et bevis på, at de danske juniorhandlere kan håndtere mange forskellige racer

Hundenes kamp om København

21-09-2022 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden den 24. og 25. september inviterer til "Kampen om København" set fra hundeperspektiv, gælder det om at holde halen lige på bagdelen; For her kan du opleve ikke færre end 3.200 af Danmarks smukkeste - og dygtigste – hunde

Stor emotionel sejr i Ballerup

19-09-2021 17:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så blev udstillingen I Ballerup afgjort, og det blev en flot finale med en fortjent og fuldstændig vild vinder

Kampen om København

20-09-2017 16:05, af Dansk Kennel Klub

Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden inviterer til ”Kamp om København” set fra hundeperspektiv, vil Ballerup Idrætsby blive fuld af hundeglam, højt humør og logrende haler. Der lægges ud med første bjæf kl. 10

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Sjovt adventsløb for hund og ejer

29-11-2023 12:00, af Anne Cecilie Sohl

Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker