Eftersom hunden og mennesket har brug for at se forskellige ting, er hunde- og menneskeøjne forskelligt opbygget. Øjets nethinde, der er afgørende for, hvad man kan se, består blandt andet af to forskellige typer synsceller. Dels er der tap-cellerne, der er afgørende for farvesans og det skarpe syn – og dels er der stav-cellerne, der er sammenkædet med lysstyrke, og derfor har betydning for, om man er i stand til at se i mørke eller ej. Farvesansen Farvesansen er langt bedre hos mennesket end hos hunden. Det skyldes, at vi har langt flere tap-celler, end hunden. Dermed ikke sagt, at hunde slet ikke kan se farver som tidligere antaget. Nu ved man, at de kan se farver i et eller andet omfang. Hunden ser godt i tusmørke Eftersom vores familiehundes forfædre var aktive i morgen- og aftentimernes tusmørke, har det været vigtigt, at de kunne se på disse tidspunkter. Derfor er hundes øjne indrettet med mange stav-celler, som gør dem i stand til at se i tusmørke. Desuden indeholder hundeøjne en lysreflekterende hinde. Hunden ser primært bevægelser Hundens øje er indrettet til at opfange bevægelser, og den kan derfor have vanskeligt ved at genkende ting, der står stille. Dette faktum udnyttes af en del byttedyr, som står stille som saltstøtter de første sekunder efter, at en hund har fået øje på dem. Når de øjner chancen stikker de af – og så får hunden ofte øje på dem. Dette giver byttedyrene et forspring. Måske har du oplevet, at din hund ikke lige genkender dig, hvis du står stille et stykke fra den. Men bevæger du dig, vil den få øje på dig og genkende dig på grund af dine bevægelser. Nogle forsøg med hyrdehunde har fastslået, at visse hyrdehunde er i stand til at registrere hyrdens bevægelser så langt som på en hel kilometers afstand. Kilde: hundeleksikon.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet