Det kan godt være, at der er krisen kradser mange steder for øjeblikket, men når det gælder danskernes hunde, så er interessen ikke aftagende. Vi ser lige så mange deltagere på de internationale hundeudstillinger, som for 4-5 år siden, og en hundeudstilling er jo for hundene det samme som et dyrskue er for de dyr, som landmanden præsenterer. Ligesom på dyrskuet foretages der både en kvalitetsvurdering af den enkelte hund og en konkurrencebedømmelse, hvor deltagerne konkurrerer om at opnå titlen Best in Show – og det er ikke så let, når man har flere tusinde konkurrenter. En international hundeudstilling er alle tiders sted at besøge, hvad enten man går med konkrete planer om at anskaffe hund eller man bare er glad for hunde og synes, det er spændende at se så mange forskellige racer. Det med racer har ikke noget at gøre med at være forfinet, men udspringer af, at vi mennesker gennem mange hundrede år har udviklet de forskellige racer til at være en slags specialister. Vi har lavet hyrdehunde, som samarbejder med føreren om at samle og drive fårene. Vi har lavet apporterende jagthunde, som henter den and eller fasan, som jægeren har skudt. Vi har lavet gravhunde, som kan gå ned i en rævegrav og jage en ræv ud. Så hundene er faktisk endnu mere forskellige "indeni" end "uden på". Det skal man sætte sig ind i, når man vælger race, så man får en hund, som passer til den tilværelse, man kan tilbyde hunden. På udstillingen gode muligheder for at få en snak med de mennesker, som kender hundene. Men for mange udstillere er det også en konkurrence, så vent med at "forstyrre" dem, til de har været i ringen og har fået hunden bedømt, for der kan godt være lidt "nerver på højkant". PRIS Entré 60 kr. for voksne, 10 kr. for børn 6-12 år, børn under 6 år er gratis. Det er muligt at købe en gæstehundebillet ved indgangen. Det koster 90 kr. pr. hund og man skal huske at medbringe hundens vaccinationspapirer. HER SKER DET Udstillingen finder sted på Rønne Stadion, Torneværksvej 1, 3700 Rønne på søndag kl. 10.30 - ca. 17.00. Yderligere oplysninger om Dansk Kennel Klub kan findes på www.dkk.dk (du finder et link under billederne til højre på denne side).
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.