Mange hunde er utrygge nytårsaften, og det skal vi hundeejere selvfølgelig tage hensyn til. Det er en god idé at planlægge nytårsaften så fornuftigt som muligt: Sørg for at hunden kommer ud, gerne tidligt om dagen og får brugt sig, ikke bare fysisk men også mentalt. Giv den godt med motion og nogle mentale opgaver. Den skal være aktiveret godt, så den ikke har brug for at komme ud på andet end en kort luftetur i løbet af eftermiddagen eller tidligt på aftenen. • Giv hunden masser af motion og nogle mentale opgaver i løbet af dagen, så den er ”brugt” og kun behøver at komme ud på en kort luftetur først på aftenen. • Lad aldrig hunden være alene nytårsaften – heller ikke selvom den er behandlet med et beroligende middel. • Begræns skyderiet hjemme (både hvad bordbomber og raketter angår) • Lad hunden blive inde, hvis I skal fyre fyrværkeri af – og lad en person blive inde hos den. • Fyr ikke skyts af nær huset – og bed evt. naboer om at tage hensyn til hunden, når de skyder nytåret ind. • Træk gardinerne for, hvis hunden er bange for glimtene fra fyrværkeriet. • Skab ”almindelig støj” med fjernsyn eller radio, der kan tage toppen af fyrværkerilyden. • Ynk ikke en bange hund – det kan forstærke angsten. Støt den, tal med den, nus den – det kan virke beroligende. HUSK hvis din hund bliver bange nytårsaften, så skal du allerede tidligt i det nye år begynde at træne den til næste nytår, f.eks. med lyd–cd’er (eksempelvis ”Sounds Scary” som kan købes i DKK’s Shop på www.dkk.dk). Overvej også muligheden for at tilbringe nytårsaften et afsides og fredeligt sted.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse