Hunde og hundeejere er udsatte i den mørke tid

26-11-2011 08:47, af Tine Luther
Sæt masser af reflekser og lygter på både hunde og ejere!
Copyright Ridehesten.com
Vintertid er ”den mørke tid”. Det bliver sent lyst og hurtigt mørkt. Det kan være decideret farligt at færdes ude i trafikken, hvis man ikke er godt oplyst og tænker over, hvordan man færdes langs vejene. (Foto: DKK - Heidi Taymyr)

Vintertid er ”den mørke tid”. Det bliver sent lyst og hurtigt mørkt. Det kan være decideret farligt at færdes ude i trafikken, hvis man ikke er godt oplyst og tænker over, hvordan man færdes langs vejene. Adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen forklarer: Hunde og deres ejere er ekstra udsatte, fordi de typisk går deres lufteture i de mørke timer. Det er ikke kun en god idé for mennesker at have reflekser og lys på i den mørke tid. Hvert år sker der ulykker som følge af påkørsel af hunde, der løber løs. Disse ulykker forårsager ikke bare lidelser for hunden og materielle skader på cykler og biler, men kan også forårsage alvorlige skader på mennesker. Vær synlig - Det gælder om at gøre sig synlig. I dag findes der et utal af refleks muligheder til både hunde og deres ejere. Hundene kan iføres refleksveste samt halsbånd og liner, der reflekterer lys. Ejerne kan også iføre sig refleksveste og -bånd, vælge lyst overtøj i stedet for det mørke osv. Tag en lommelygte med på turen og sæt gerne en eller flere kraftige diodelys på hundens halsbånd og line. Vær sikker - Det gælder også om at færdes sikkert ude med hunden. Hold hunden i kort line. ”Rullesnorsliner” kan være farlige at bruge på befærde steder. Bl.a. cyklister kan have svært ved at se den tynde line, når den er rullet ud, og hvis hunden pludseligt slår et slag ud på vejen, er der stor risiko for en ulykke. Gå i venstre side af vejen, hvis der ikke er fortov og få hunden til at gå væk fra trafikken. Når der kommer modkørende, så stå stille i vejsiden og vink med armen (og refleksbånd!), så du er sikker på, at I er blevet set i vejkanten. De andre trafikanters lys, kan gøre det svært at se ting i vejsiden, så ”bask op med armene”, hvis du er i tvivl om, I er synlige nok, afslutter Lise Lotte Christensen, der opfordrer til at man deler Dansk Kennel Klubs sikkerhedsråd med andre: • Sæt en kraftig lygte i hundens halsbånd og på dig selv • Giv hunden refleksvest på og brug line og halsbånd med reflekser i • Brug selv refleksvest, hvis du går tur i mørke områder • Hold hunden i kort line i trafikken, især om aftenen • Gå i venstre side af vejen - med hunden væk fra trafikken • Stå stille i vejsiden og vink med armen, hvis du er i tvivl om I er synlige nok

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.