Hunde kan også blive solskoldede

22-07-2016 10:34, af Kasper Larsson
Sommeren er nu for alvor ved at få fat med høje varmegrader og soltimer på den gode side af to om dagen – ja, det er dansk sommer når det er bedst. Derfor skal man huske de gode sol-råd: Bliv ude af solen fra kl. 12-16 og brug solcreme. Det gælder også vores pelsbærende venner, for de kan også blive solbrændt.
Copyright Ridehesten.com
Sørg for at vovsen altid kan finde ly for solen, når turen går til stranden. (Modelfoto: Shutterstock)

Sommeren er lig med lange dage, sene aftener, kold vin, godt selskab og strandture med familien. Er man uheldig – eller uforsigtig – er det samtidig også sæson for solskoldet hud. Vi ved at solskoldninger er et stort problem for mennesker i sommerperioden, men hvad med vores hunde. Lider de også af problemet på trods af deres pelsede panser? Ja, det gør de! Det viser sig faktisk at hunde på trods af deres pels, også kan lide af de irriterende og farlige solskoldninger – akkurat som mennesker. Skønt nogle hunde naturligt er mere udsatte end andre, så har alle hunde områder på kroppen, der er modtagelige for solens skadende stråler. Ikke overraskende er det de hårløse racer som chinese crested og xoloitzcuintle, der har størst risiko for at blive solskoldede. Med sparsomt eller ingen pels til at fungere som barriere mod solen reagerer de præcist som mennesker, når de bevæger sig ud i solen uden beskyttelse. Men at have pels garanterer ikke beskyttelse mod solen. En hvid t-shirt beskytter ca. det samme som en faktor 20 solcreme – og det samme gør en hvid pels. Hunde med hvid pels har ofte også sart hud under pelsen, og er derfor i risikozonen for at blive forbrændt af solens UV-stråler. Hvad med hunde der har tyk, mørk pels? Også hunde i denne kategori har områder på kroppen, der kan blive forbrændte. På områder hvor deres pels er tyndere er risikoen størst, så som på ørerne, maven, næsen og sågar poterne kan blive påvirket ved for lang eksponering for solens stråler. Men hvad kan vi gøre, for at undgå at hunden bliver forbrændt? Det bedste råd gælder også for mennesker – udgå direkte eksponering i middagstimerne. Skal man ud i længere tid, eventuelt en tur til stranden, er det en god ide at medbringe en parasol eller noget, der kaster en stor nok skygge, til at hunden kan søge ly for varmen. Solcreme til hunden? Det findes faktisk. Skal man et sted uden umiddelbar skygge, bør man anvende en solcreme til hunden, så den ikke bliver forbrændt. Men konsulter dyrlægen omkring hvilken solcreme der bedst for din hund. Solcremen skal smøres på de områder, hvor hundens pels er tyndest; ører, mave, næse og poter er generelt udsatte steder. Er skaden sket, kan hunden behandles med eksempelvis aloe vera creme, men vær opmærksom på, at hunden ikke slikker produktet af. Hvis ikke forbrændingen ser bedre ud i løbet af et par dage, skal dyrlægen kontaktes. Kilde: Barkpost.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse