Der skal være pænt, og skandaler skal undgås, når verden på fredag retter øjnene mod den russiske by Sotji, hvor de olympiske vinterlege løber af stablen. Derfor ryddes der op – byens mange gadehunde indfanges og aflives. Hvordan det sker, og hvad der i øvrigt bliver gjort af de mange døde hunde, vil myndighederne ikke oplyse. Lokale kilder beretter ifølge Jyllands–Posten, at de indfangede hunde enten skydes eller forgiftes. Gadehundene er populære blandt mange af de gæster, der allerede er ankommet til Sotji, men værtsbyen har bestilt et firma til at bekæmpe hundene, så hundene ikke skal forstyrre OL. Ved en prøve på åbningsceremonien kom ind gadehund ind på OL–området, og man er nervøs for, at noget lignende vil gentage sig. Desuden fremhæves episoder, hvor gadehunde har bidt børn. Dyreværnsfolk arbejder for, at man ikke skal aflive gadehundene men sterilisere dem og anbringe dem i kenneler. Også den danske af deling af dyreværnsorganisationen WSPA tager kraftigt afstand til masseaflivningerne. Direktør Gitte Buckhave siger til Jyllands Posten: ”Det er fuldstændigt nyttesløst at prøve at udrydde alle hundene på den måde. Det hjælper simpelthen ikke, og det er uacceptabelt set ud fra et dyrevelfærdsmæssigt synspunkt. Det er mishandling af dyrene.” Gitte Buckhave påpeger, at russerne dyrker en kortsigtet løsning, hvor man måske nok kan ”rydde op” til på fredag – men at gaderne snart atter vil vrimle med gadehunde. Desværre ser man ofte den slags aktioner i forbindelse med tildelinger af f.eks. store sportsbegivenheder. I stedet bør man tænke langsigtet og systematisk sterilisere og vaccinere hundene. SE INDSLAG OM GADEHUNDE I SOTJI VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE. Kilde: Jyllands Posten
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse