Hjortehunden, hvis tidligere navn var Skotsk Hjortehund er kendt som en” Karen Blixen hund”. De fleste som har læst forfatterens bøger og har set filmen ”Mit Afrika” med Meryl Streep i hovedrollen som Karen Blixen, ved at hun havde Hjortehunde. Mindre kendt er det nok at Karen Blixen opdrættede racen og faktisk havde adskillige Hjortehunde i sit liv i Afrika. Jeg mener at hun har været en god ambassadør for racen og derfor skulle årets Hjortehundedag afholdes på, Rungstedlund, hvor Karen Blixen voksede op og er begravet.
Fire Hjortehunde og tolv mennesker mødte op ved Karen Blixen museet d. 13 oktober. Vi gik tur sammen i den smukke park og lunden, som var iklædt de fineste efterårsfarver. Der var nogle af de tobenede som havde haft Hjortehunde i mange år, nogle i få år, nogle var førstegangsejere og nogle mødte op fordi de var interesserede i at høre om og opleve racen. Hjortehundene var repræsenteret i forskellige aldersgrupper og alderspræsidenten fylder 10 år i år.
På gåturen fotograferede Kaj Frøling hundene i de smukke omgivelser. Efter gåturen blev der spist brunch i Karen Blixen Cafeen, imens hundene slappede af i bilerne.
Det blev en helt vidunderlig og interessant dag i Hjortehundens tegn. For intet er mere interessant end når hundeejere deler erfaringer og oplevelser med hinanden. Foder, motion, racefæller, singlehund, skader, sygdomme, unge hunde , gamle hunde, levealder og det svære farvel var blot nogle af samtaleemnerne, som var krydret med ejernes egne oplevelser og historier. What´s not to like? Det er et lærerigt forum hvor vi alle oplever noget, som vi bærer med os på vores livs Hjortehundevej.
Tak for endnu et flot fremmøde til Hjortehundedag i Myndeklubben. Jeg glæder mig allerede til næste år og tager gerne imod ideer og forslag til vores Hjortehundedag 2020.
Lad mig afslutte med det berømte racecitat af Karen Blixen:
Så er der igen fredagsquiz. Denne gang om hjortehunden
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse