Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Det var en særdeles veloplagt formand for DKK's bestyrelse, der lørdag morgen bød velkommen til DKK's inspirationsdage. Foran ham sad de mange deltagere, der netop havde slugt morgenmaden på Kobæk Strand, klar til to dage med læssevis af inspiration. 

Jørgen Hindse fortalte om, hvordan Dansk kennel Klub i sin tid blev startet af jægere. Dengang lød det blandt andet, at om interesse skulle vise sig, kunne man også lave dyrskuer for hunde. Spoler man 125 år frem i tiden, må man sige, at interessen for hundeudstillinger har vist sig at være der. 

Men sådan en åbningstale, der fokuserer på DKK's 125 års historie, kan sagtens være en lidt tør mundfuld at sluge sådan en lørdag morgen. Sådan var det dog langt fra i dette tilfælde, hvor Jørgen Hindse gavmildt delte ud af anekdoter om, hvordan han selv for 45 år siden blev formand for klubben i en tid, hvor der i den grad var krise i Dansk Kennel Klub. 

Netop krise fyldte en del i talen. For i krisetider vil folk gerne have hunde, men hvad så når krisen er økonomisk, som den vi står med mere end det ene ben i lige nu? Vil man så spare på hunden for et par ekstra graders varme i dagligstuen?

Indtil videre tyder det ikke på det, kunne Jørgen Hindse afsløre. Allerede nu er der nemlig over 7000 tilmeldte hunde til udstillingen i Herning, hvilket er mere end der plejer at være på en todages udstilling. 

Næste udstilling bliver Fredericia i februar, og der må det forventes, at krisen for alvor har sat ind, og hvis tilmeldingerne til den udstilling ikke bliver ramt negativt, så mente Jørgen Hindse, at man kunne konkludere, at folk hellere ville fryse lidt om tæerne derhjemme end at undvære udstillinger. 

Det bliver spændende at følge. 

Læs også

God stemning på historisk kredsmøde

23-10-2022 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag formiddag var det tid til det årlige kredsmøde, hvor kredsudvalget gjorde rede for året, der er gået og hørte på input fra DKK's kredse

Jens Glavind: Brug det nye sted i Ringsted

23-10-2022 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Direktør for Dansk Kennel Klub, Jens Glavind havde en klar opfordring, da han holdt foredrag om fremtiden for DKK

De syv typer af frivillige

23-10-2022 07:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På inspirationsdagene holder Rikke Vils foredrag om fastholdelse af frivillige. Her kan du læse om syv typer af frivillige

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund