De fleste af os hundeejere har prøvet det: At gå med bare tæer i haven på en varm sommerdag. Pludselig føles det, som om man træder i en vandmand, bare varmere. Man kigger skrækslagent ned, og op mellem tæerne klemmer sig en mørkebrun substans. Ens bange anelser bliver bekræftet – man har netop trådt i en hundelort. Men der er hjælp at hente. Man kan nemlig bygge sig et hundetoilet – på den måde slipper man får at træde i ubehagelige substanser. Og vinteren er en god tid at begynde træningen, for så er dine firbenede venner nemlig klar til at gå på toilettet til sommeren starter. Forskellige modeller Et hundetoilet kan f.eks. skabes ved, at man omkranser et passende område med f.eks. træstammer eller store sten og fylder op med sand, jord, visne blade og lignende. Dog er det nemmest at samle hundens efterladenskaber op, hvis man nøjes med at bruge sand. Man kan også vælge at omringe et sted med græstørv, som man graver op fra det, der efterfølgende skal udgøre hundetoilettet. Dernæst fylder man op med strandsand eller sand fra et byggemarked, så det færdige hundetoilet er lidt højere end græsplænen. Man kan også bruge en gammel plasticsandkasse. Husk at bore huller i bunden! Fyld op med sand og lav en lille jordvold med beplantning op til. Placering af hundetoilettet Måske har hunden allerede et favoritsted i haven? Måske skal stedet være afsides eller lidt gemt væk? Husk dog hvis du træner renlighed med din hvalp, at stedet helst ikke skal være for langt væk. Træningen Det er ganske enkelt at træne din hund til at besørge på hundetoilettet. Ved hvalpe er nøgleordet opmærksomhed. Når din hvalp har leget, spist, sovet eller går søgende rundt, så skal den som regel. Når du lukker den ud i haven, kan du blot vænne den til at besørge på hundetoilettet, og overøse den med ros, når den gør det rigtige. Du kan læse mere om hundetoiletter i Juniudgaven af HUNDEN fra 2013
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
I disse dage udkommer juninummeret af HUNDEN, som er Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin - læs hvad du blandt andet kan glæde dig til.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.