De fleste af os hundeejere har prøvet det: At gå med bare tæer i haven på en varm sommerdag. Pludselig føles det, som om man træder i en vandmand, bare varmere. Man kigger skrækslagent ned, og op mellem tæerne klemmer sig en mørkebrun substans. Ens bange anelser bliver bekræftet – man har netop trådt i en hundelort. Men der er hjælp at hente. Man kan nemlig bygge sig et hundetoilet – på den måde slipper man får at træde i ubehagelige substanser. Og vinteren er en god tid at begynde træningen, for så er dine firbenede venner nemlig klar til at gå på toilettet til sommeren starter. Forskellige modeller Et hundetoilet kan f.eks. skabes ved, at man omkranser et passende område med f.eks. træstammer eller store sten og fylder op med sand, jord, visne blade og lignende. Dog er det nemmest at samle hundens efterladenskaber op, hvis man nøjes med at bruge sand. Man kan også vælge at omringe et sted med græstørv, som man graver op fra det, der efterfølgende skal udgøre hundetoilettet. Dernæst fylder man op med strandsand eller sand fra et byggemarked, så det færdige hundetoilet er lidt højere end græsplænen. Man kan også bruge en gammel plasticsandkasse. Husk at bore huller i bunden! Fyld op med sand og lav en lille jordvold med beplantning op til. Placering af hundetoilettet Måske har hunden allerede et favoritsted i haven? Måske skal stedet være afsides eller lidt gemt væk? Husk dog hvis du træner renlighed med din hvalp, at stedet helst ikke skal være for langt væk. Træningen Det er ganske enkelt at træne din hund til at besørge på hundetoilettet. Ved hvalpe er nøgleordet opmærksomhed. Når din hvalp har leget, spist, sovet eller går søgende rundt, så skal den som regel. Når du lukker den ud i haven, kan du blot vænne den til at besørge på hundetoilettet, og overøse den med ros, når den gør det rigtige. Du kan læse mere om hundetoiletter i Juniudgaven af HUNDEN fra 2013
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse