Glæd dig: Julen bringer nyt på hunden.dk

30-11-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Næste fredag byder vi på nyt, når fem unge hundemennesker får lov at blogge på hunden.dk. Det kan du følge hver fredag fremover, og du kan møde de fem her

Copyright Ridehesten.com

På hunden.dk har vi store forventninger til vores spændende nyhed, der tager sin start næste fredag. Fremover vil du hver fredag kunne læse nyt fra et ungt hundemenneskes liv. Vi har fået fat på fem særdeles spændende unge mennesker, som glæder sig til at fortælle om deres hverdag.
Vi vil rigtig gerne fortælle om så mange sider af hundelivet som muligt. Derfor er vi rigtig stolte af, at de unge mennesker, som repræsenterer forskellige dele af hundeverdenen, har sagt ja til at blogge for os. Men hvem er de så? Det får du svaret på lige her, hvor de får lov at præsentere sig selv.

 

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Charlotte Laursen

Mit navn er Charlotte Laursen, jeg er 19 år gammel og kommer fra Brande i Midtjylland. Til daglig går jeg i 3.g på Ikast-Brande Gymnasium og har drømmer om, at starte på jurastudiet på Aarhus universitet til sommer. Mit liv handler dog langt fra kun om skole. Jeg er nemlig den stolte ejer af Kennel Gyvellund, et mere end 50 år gammelt opdræt af ruhårede hønsehunde, som jeg har arvet fra min farfar, Arne Laursen. Min store drøm er at lede kennelen videre i samme ånd, som min farfar, men også med nye metoder og tanker for kennelen, som jeg i daglig tale kalder for Team Gyvellund.

Jeg er meget involveret i jagthundesporten, og størstedelen af min fritid bliver brugt sammen med mine hunde på diverse træninger og prøver. Jeg ser ruhåren som en meget alsidig hund, og jeg benytter derfor mine hunde til mange forskellige ting, heriblandt markprøver, efterskudsarbejde, schweiss, udstilling osv.
Jeg mener, at det er vigtigt, at de er dygtige på alle punkter, så hundens alsidighed fremhæves. Dermed ikke sagt at der ikke er discipliner, som jeg foretrækker frem for andre.

Jeg er flittig jæger og har været det, siden jeg var 16 og selvfølgelig bruger jeg også mine hunde til jagt. Faktisk ved jeg ikke noget bedre end at komme ud i naturen med mine hunde og se, at vores hårde arbejde rent faktisk betaler sig. Det er en fantastisk følelse.

Når ikke jeg træner og går på prøver med min egne hunde, så hjælper jeg gerne andre med deres.

 

Copyright Ridehesten.comPrivatfotoFiona Wennberg
Jeg hedder Fiona, og jeg er 14 år. Jeg går ca. 2-3 gange om ugen til agility, og så træner jeg også hjemme i haven. Agility er en sport, som jeg virkelig brænder for. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og min hund. Hvis jeg prøver noget svært, og det så lykkedes, er det bare det fedeste. Jeg har været på agility landsholdet (voksen-landsholdet) 3 år i træk med min egen hund Thiana. I 2016 var jeg både til VM i Spanien og NM i Norge. At få lov til at løbe holdkonkurrence til et VM som 11-årig i en kæmpestor arena, er en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Det var bare så vildt. I år til NM i Finland kom jeg og Thiana på en 6. plads, hvilket jeg er sindssygt stolt af, da det er de 40 bedste i de nordiske lande, som deltager i konkurrencen. Jeg har også deltaget til tre Agility EOJ (European Open Junior) i Slovakiet, Luxemborg og Holland. I Slovakiet vandt jeg og Thiana agilitybanen i kategorien børn mellem (mellem er størrelsen på hunden) og i år i Holland blev jeg og Thiana nummer to på agilitybanen.

Lige nu løber/træner jeg med min egen hund Thiana, og min mors/min hund Saimi. Både jeg og min mor træner, og løber med Saimi.

For et par uger siden løb jeg til et stævne i klasse 3 med både Thiana og Saimi. Man starter i klasse 1, og så rykker man op i klasse 2, og så til sidst klasse 3, og de sværeste baner er i klasse 3. Saimi er meget ung, men alligevel vandt jeg og Saimi en agilitybane og fik vores første agilitycertifikat. Da jeg gik banen, tænkte jeg, at det her er lige en bane for Saimi.
Jeg var virkelig tilfreds med hendes felter, da det er noget, som vi har haft meget fokus på.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Camille Marie Saugmann Ørbæk
I starten af november 2018 blev jeg kåret som årets juniorhandler. Det var en mega fed oplevelse, for at sige det lige ud. På Roskilde udstillingen 2018 vandt jeg juniorhandling alle 3 dage, hvilket selvfølgelig gav mig meget mere blod på tanden, men at gå hen og vinde årets juniorhandler havde jeg ikke troet, jeg ville. Så da jeg søndag i Herning, blev taget ud som en af de 4 der skulle placeres, og så endda blev placeret som nr. 1, var det helt surrealistisk.

Til dagligt går jeg i 1g på Favrskov Gymnasium, og når jeg ikke gør det, bruger jeg enten min tid med venner og veninder ellers træner jeg hunde. Jeg har ingen hunde hjemme, da min mor desværre er allergisk, men så er det heldigt, at jeg kan få lov til at låne en masse dygtige og søde hunde.

Jeg startede med at udstille hunde for 5-6 år siden. Først startede jeg i Corgi klubben, hvor jeg udstillede i barn og hund og derfra har jeg bare holdt fast i udstilling. Jeg elsker dyr, specielt hunde, hvilket også er derfor jeg har holdt fast i udstilling. En af de mange gode oplevelser, jeg har fået fra udstilling, var da jeg var i Norge til Nordisk mesterskab. Jeg fik lov til at repræsentere Danmark, hvilket betød rigtigt meget. Det blev desværre ikke til nogen placering, men en rigtig god oplevelse.

Mange af mine venner og veninder forstår ikke, hvad det er jeg går og laver i min fritid, og jeg er ret sikker på at mange af dem, synes jeg bruger for meget tid på det. For mig er det meget mere end bare at gå med hunde, for mig betyder det rigtig meget, og nok også mere end de går og tror.

Her til marts tager jeg til Crufts i England, for at repræsentere Danmark i juniorhandling. Jeg er rigtig beæret over, at jeg får lov til det og glæder mig utroligt meget

Jeg ser frem til at skrive for hunden, og dele alle mine oplevelser med jer.

 

Copyright Ridehesten.comPrivatfotoKimmie Wolsted
Mit navn er Kimmie Wolsted og jeg bor på Bornholm. Jeg er 13 år og går i 7. klasse. Jeg bor sammen med mine forældre og vores hunde. Med min hund/hunde træner jeg Rally-lydighed og agility. Jeg har min egen hund, Max, og så låner jeg nogle fra min kreds. Jeg træner Rally-lydighed, fordi jeg synes, det er sjovt at lave de forskellige øvelser med hundene, og at man må snakke og rose dem lige så meget man vil. Jeg træner agility fordi jeg elsker, at det aldrig er de samme baner man skal løbe, og at der hele tiden vil være en udfordring man kan få løst og eller lærer noget af. Jeg låner folks hunde for selv at få noget viden om de forskellige hunde, og for at se hvordan de mange hunde er trænet på, og dermed få gode tips til min egen hund.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Cecilie Krarup
Jeg hedder Cecilie Krarup, jeg har nu blogget for HUNDEN i snart halvandet år, hvor folk har kunne følge min hverdag, op- og nedture igennem eventyret. Jeg er 18 år gammel og er netop stoppet som juniorhandler på DKK’s udstillinger.
Igennem 15 år har jeg haft en leg med hundene. De firbenede er ikke kun hunde, men er iblandt mine bedste venner og en kæmpe del af familien. Der er vist ingen tvivl om, at allerede da jeg voksede havde en kærlighed til hundene.

Til hverdag går jeg på Hillerød Handelsgymnasium i 3.g,  og når jeg ikke har gang i opgaver og lektier, går tiden med hundene. For mig er det den bedste måde at bruge fritiden på, og at komme igennem svære tider. De kommer altid med deres logrende haler, når man mest har brug for det.
Da jeg startede som blogger sidste år, havde jeg tre hunde. Desværre har jeg måtte sige farvel begge mine Newfoundlands tæver. I dag har jeg min Kleiner Münsterländer tæve, som jeg viser frem på forskellige shows i både ind- og uland. Vi prøver også at træne til jagt og ellers laver vi sjov og ballade sammen.

Jeg kan nu kigge tilbage på mit juniorhandlereventyr, hvor jeg har opnået mange flotte resultater.
Årets juniorhandler i Newfoundlandklubben 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016.
I 2016 repræsenterede jeg Danmark til Nordisk Mesterskab og afsluttede 2017 som tredje bedste juniorhandler i Dansk Kennel Klub, hvilket også gjorde jeg stolt kunne repræsentere Danmark til Nordisk Mesterskab. Jeg har derudover opnået placeringer til Sydskånsk Kennelklub mesterskab. Sæsonen 2018 sluttede med en 18. års fødselsdag og anden bedste juniorhandler i Danmark. Det har været stort og har givet mig meget med i min rygsæk igennem årene.
Jeg er startet uddannelsen til DKK ringtræner og glæder mig til at kunne færdiggøre dette. Om lidt sker der noget rigtig vildt i mit liv, som jeg glæder mig til at fortælle meget mere om.
Jeg vil igennem mine blogs fortælle om min hverdag og hvad jeg går og laver med hundene.

Fremover vil disse fem piger skiftes til at skrive et indlæg om ugen på hunden.dk. På den måde tager vi ikke for meget af deres skole- og hundetid

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

Schæferhund erstatter tigermor

28-01-2012 08:16, af Tine Luther
En schæfertæve fungerer som erstatningsmor for tigerunger. Se videoen via denne nyhed.

Irske smuglerhvalpe

12-10-2012 10:47, af Tine Luther
To mænd blev taget i Dublin med 30 hundehvalpe i baggagerummene. De var på vej til England for at sælge hvalpene ulovligt. Læs mere og se indslag med hvalpene via denne nyhed.

World Dog Show 2014

07-08-2014 07:44, af Tine Luther
Årets største hundebegivenhed i FCI-regi, Word Dog Show, løber af stablen fra fredag den 8. til søndag den 10. august i Finland. Flere end 20.000 hunde, heriblandt 267 fra Danmark, deltager i begivenheden. Følg med live via link i denne nyhed.

Servicehund har forbedret Bellas liv

24-11-2015 13:48, af Tine Luther
Den 11-årige Bella Burton har en knoglesygdom, der gjorde hende afhængig af krykker og kørestol, indtil hun fik servicehunden, George, der hjælper hende med alt og er hendes bedste ven. Se rørende videoer via denne nyhed.

Agria og DogCoach Family i nyt spændende samarbejde

15-12-2023 13:58, af Anne Cecilie Sohl

”Lad os gøre livet for hundeejere sjovere sammen” – det er udgangspunktet for det nye samarbejde mellem forsikringsselskabet Agria og det nye medlemsunivers DogCoach Family.

Firbenet skolepatrulje

27-06-2020 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kigger altid efter nye ting, som hunde kan. Derfor spærrer vi gerne øjnene lidt ekstra op, når vi falder over en nyhed om en hund, der kan noget særligt. Det kan Kursha fra Georgien

Flyselskaber forbyder kortnæsede hunde og katte

01-10-2019 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.