Dyrlæger fortæller, at der er en del tilfælde af Giardia ved Svendborg netop nu. Sygdommen, der først og fremmest giver alvorlig diarre hos mennesker og hunde, kan være svær at komme af med igen.
En af dem, der er ramt af Giardia netop nu er Tanja Hartz’ hund Peter på et år.
– Han havde dårlig mave mandag morgen med meget mærkelig afføring. Derfor kontaktede jeg dyrlægen, som foreslog en test. Han har det ganske udmærket og er ikke synderligt mærket af det. Men det er ret udbredt i Svendborg for tiden, for har set flere dyrlæge gøre opmærksomme på det, fortæller Tanja Hartz.
Giardia en lille organisme, der kun består af én celle. Denne type organisme kaldes også for en protozo. Den lever som en parasit, og dens livscyklus afhænger af dyret, herunder blandt andet hunden, som den snylter på.
Den kommer ind i hundens krop gennem munden. Fra munden føres den videre til hundens tarmsystem, hvor den lever og formerer sig. På et tidspunkt i dens livscyklus bliver parasitten til en såkaldt giardia-cyste, som udskilles med hundens afføring. Denne cysteform er meget hårdfør, og i denne form kan parasitten overleve i lang tid - ofte flere måneder - i omgivelserne, især hvis der er fugtigt. Cysterne kan på denne måde let smitte andre hunde, og dermed kan smitten spredes.
Giardia-infektioner kan behandles medicinsk, og hunden skal ofte behandles af flere omgange for at komme infektionen til livs.
Som følge af parasittens gode evne til at overleve uden for hunden, er en vigtig del af behandlingen også en grundig rengøring og desinfektion af omgivelserne, herunder også hundens pels. Sker det ikke, risikerer man at hunden smittes igen og igen, på trods af den medicinske behandling.
Nogle undertyper af Giardia kan smitte til mennesker og gøre os syge. Det er derfor vigtigt at man blandt andet sørger for at have god håndhygiejne, hvis man har en hund med Giardia.
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Det er ikke det første, man tænker på, når man anskaffer sig en nuttet lille hvalp, men ikke desto mindre oplever to ud af tre nye hvalpeejere, at deres hvalp bliver syg og må forbi dyrlægen i dens første leveår
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.