Som de første i verden har kinesiske forskere ved hjælp af genteknologi skabt en specialdesignet beagle med ekstra store muskler. Da hunden var i fosterstadiet, gik forskerne ind og ødelagde det gen, der hæmmer musklernes vækst. Det har resulteret i, at hunden efter fødslen har udviklet muskler af dobbelt størrelse i forhold til det normale. Forskerne oplyser, at man med teknikken kan producerer hunde, der ”har større muskler og forventes at være bedre til at løbe, hvilket er godt til jagt, politi og militære formål”. Liangxue Lai, der er ansat ved Key Laboratory of Regenerative Biology på Guangzhou Institutes of Biomedicine and Health, forklarer også, at man med forskningen sigter på at skabe hunde, som kan bruges til biomedicinsk forskning, da hundes metabolisme (cellers stofskifte), fysik og anatomi minder meget om menneskets. Jacob Giehm Mikkelsen, genforsker ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, er ikke begejstret for det kinesiske projekt, bl.a. fordi det giver mulighed for, at nogle kan fristes til at tjene penge på at ændre på kæledyr for at gøre dem mere interessante. Desuden udtrykker han bekymring over, at man ikke ved, hvilke andre ændringer der skabes med de store muskler. Måske opstår der fejl eller andre – uønskelige – ændringer. Tænk hvis man skaber en hund med meget store muskler – som så også bliver mere aggressiv end normalt. Jacob Giehm Mikkelsen giver udtryk for, at det kan give mening at udvikle dyremodeller med henblik på forskning i sygdom, og han har selv været med til at klone grise med medicinsk forskning for øje. Han er bekymret for, at kineserne arbejder med at forandre hunde og muskler, fordi der er interesse for netop disse emner – og fordi de er opmærksomhedsskabende. SE MERE VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE Kilde: videnskab.dk /Lotte Nygaard
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse