Som de første i verden har kinesiske forskere ved hjælp af genteknologi skabt en specialdesignet beagle med ekstra store muskler. Da hunden var i fosterstadiet, gik forskerne ind og ødelagde det gen, der hæmmer musklernes vækst. Det har resulteret i, at hunden efter fødslen har udviklet muskler af dobbelt størrelse i forhold til det normale. Forskerne oplyser, at man med teknikken kan producerer hunde, der ”har større muskler og forventes at være bedre til at løbe, hvilket er godt til jagt, politi og militære formål”. Liangxue Lai, der er ansat ved Key Laboratory of Regenerative Biology på Guangzhou Institutes of Biomedicine and Health, forklarer også, at man med forskningen sigter på at skabe hunde, som kan bruges til biomedicinsk forskning, da hundes metabolisme (cellers stofskifte), fysik og anatomi minder meget om menneskets. Jacob Giehm Mikkelsen, genforsker ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, er ikke begejstret for det kinesiske projekt, bl.a. fordi det giver mulighed for, at nogle kan fristes til at tjene penge på at ændre på kæledyr for at gøre dem mere interessante. Desuden udtrykker han bekymring over, at man ikke ved, hvilke andre ændringer der skabes med de store muskler. Måske opstår der fejl eller andre – uønskelige – ændringer. Tænk hvis man skaber en hund med meget store muskler – som så også bliver mere aggressiv end normalt. Jacob Giehm Mikkelsen giver udtryk for, at det kan give mening at udvikle dyremodeller med henblik på forskning i sygdom, og han har selv været med til at klone grise med medicinsk forskning for øje. Han er bekymret for, at kineserne arbejder med at forandre hunde og muskler, fordi der er interesse for netop disse emner – og fordi de er opmærksomhedsskabende. SE MERE VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE Kilde: videnskab.dk /Lotte Nygaard
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.