Infektion med hårsækmider ses relativt ofte hos hund. Det er en alvorlig sygdom, som i værste fald kan resultere i aflivning. Hårsækmiden, Demodex canis, er en normal del af hudfloraen, men i nogle tilfælde vokser antallet og giver infektion. Der findes en lokal og en generaliseret form. Den lokale er intet problem rent behandlingsmæssigt, det er den generaliserede form, der vanskelig. Bumser og rød hud Generaliseret hårsækmiderinfektion involverer større dele af kroppen. Der ses områder med hårtab, knopper og let grad af skæl. Der udvikles hyppigt en bakteriel infektion med “bumser” og rød hud. Miden overføres fra hvalpens mor Måden, hvorpå infektion med hårsækmider udvikles, er endnu ikke afklaret. Miden overføres til hvalpen fra tæven ved direkte kontakt i de første levedage. En arvelig disposition gør, at infektion ses hyppigere blandt hvalpe i nogle familier. Faktorer som stress, løbetid og nedsat immunforsvar menes generelt at øge risikoen for udviklingen af hårsækmider. Hos den ældre hund kan lidelser som hormonelle sygdomme og kræft være årsagen til sygdommens opståen. Diagnosen stilles ved påvisning af hårsækmider i hudskrab. Behandling af hårsækmider Behandlingen af hårsækmideinfektion kan i nogle tilfælde vare op til 1 år. Den involverer mange dyr¬lægebesøg og kan være økonomisk belastende. Behandlingen kan kræve, at der skiftes fra brugen af de såkaldte registrerede midler (Advocate, Interceptor) til ikke-registrerede (Ivomec, Aludex). Hermed er der risiko for flere bivirkninger. En tæt kontakt til dyrlægen er derfor vigtig. Uanset lægemiddel skal behandling af hårsækmider gives så længe, at der ved to hudskrab med en måneds interval ikke findes flere mider. Først da må man stoppe. Kilde: Dyrlæge Boysen – Hudklinik for hund og kat
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet