Forskningsmillioner fra Agria Dyreforsikring får halerne til at logre

17-02-2016 08:35, af Tine Luther
Agria Dyreforsikrings forskningsfond uddeler nu fem millioner kroner til 24 skandinaviske forskningsprojekter om kæledyr. Mange af projekterne har fokus på tævers sundhed og velvære, da de oftere bliver alvorligt syge i forhold til hanhunde.
Copyright Ridehesten.com
Tæver får gennem livet flere skader end hanhunde, og Agria Dyreforsikring støtter forskningsprojekter om de allervigtigste sygdomme, som er årsagen til, at mange tæver bliver syge.

Hunde, katte og smådyr får nu en hjælpende hånd fra Agria Dyreforsikrings forskningsfond. 24 forskningsprojekter fra Danmark, Norge og Sverige er blevet udvalgt til at modtage støtte fra fonden, der i alt uddeler fem millioner kroner i år. Især forskning om tævers sygdomme modtager støtte i denne omgang. Bevillingerne har til formål at hjælpe de skandinaviske kæledyr til at leve sundere og længere liv. “Vores største forhåbning med støtten er, at vores kæledyrs sygdomme kan forebygges, diagnosticeres og behandles endnu bedre og mere effektivt end tidligere. Knap halvdelen af dette års ansøgninger fik bevillinger, og det er dejligt at se, at der forskes i så mange projekter af så høj kvalitet i Skandinavien,” siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring. Tæver er mere udsatte Blandt de udvalgte projekter handler flest om forskning i hunde. Flere projekter om tævers helbred har modtaget støtte, da de oftere bliver alvorligt syge i forhold til hanhunde. Forskningsprojekterne har eksempelvis fokus på behandlingsmetoder for brysttumorer, der er den mest udbredte form for cancer hos tæver og livmoderbetændelse, der er en meget almindelig sygdom (rammer en femtedel af alle tæver under 10 år) som kan være livstruende. “Tæver får gennem livet flere skader end hanhunde. For at forbedre den almene dyresundhed og prioritere reproduktion støtter vi forskning i de allervigtigste sygdomme, som er årsagen til, at mange tæver bliver syge,” siger Mogens Brix, dyrlægekonsulent i Agria Dyreforsikring. Støtte til danske projekter I alt har tre projekter ved Københavns Universitet modtaget støtte fra Agrias forskningsfond i år. Et af forskningsprojekterne har menneskets anden bedste ven i fokus, nemlig katten. Projektet har til formål at undersøge, hvordan man kan forebygge dannelsen af blodpropper hos katte med dårligt hjerte, der ikke pumper blodet godt nok rundt. Et andet af de danske projekter forsker i, om kemoterapi og strålebehandling kan kombineres i behandling af hunde med kræfttumorer.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse