Endelig er lyset ved at vinde over mørket, og det skønne forår kan anes ude i horisonten. Men ingen roser uden torne, og derfor har Tails.com lavet en lille liste over forårsblomster, man skal passe på, når man har hund.
Påskeliljer
Selvom påskeliljer er smukke, er de giftige for hunde og kan føre til opkast, diarré og savlen. Nogle hunde elsker at grave huller, uanset om det er i din egen have eller på en gåtur, og det er her, de kan komme i kontakt med påskeliljeløg. Hvis du elsker planten, så overvej at hegne dem af for at holde dem sikkert uden for din hunds rækkevidde.
Azalea
De giver farve i din forårshave, men de kan være giftige for hunde, hvis de indtages og forårsage milde problemer såsom opkastning, diarré og svaghed. De skal helst holdes uden for hundens rækkevidde.
Blåklokker
Denne forårsfavorit er farlig at have i nærheden, hvis du har en nysgerrig hvalp. Ved indtagelse kan de forårsage opkastning, diarré, sløvhed og desorientering hos hunde, da de indeholder glykosider.
Liljer
Indtagelse af liljeknolde er giftig for både hunde og katte, så det er bedst at holde disse uden for dit kæledyrs rækkevidde og være ekstra forsigtig, når du er ude at gå. Selvom ikke alle liljer er giftige for kæledyr, kan de fleste forårsage mavebesvær og andre ubehagelige reaktioner. Hvis din hund spiser en liljeplante, kan det forårsage forstyrrelser i mave/tarm-systemet, herunder opkastning, diarré og mavesmerter. Hvis din hund har fået poterne på en lilje og virker utilpas, er det vigtigt at kontakte din dyrlæge for yderligere råd.
Tulipaner og hyacinther
Mens tulipaner og hyacinter er to af verdens mest populære forårsblomster, anses de for at være giftige for de fleste dyr, inklusive hunde, katte og heste, så hvis du har kæledyr, er det vigtigt at holde dem uden for rækkevidde i dit hjem eller have. Ved indtagelse kan planten forårsage opkastning, diarré og savlen. Hvis din hund spiser en stor mængde af planteløget, kan den opleve ændringer i puls og vejrtrækning, og så skal du søge dyrlæge.
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Et kroophold i det nordjyske førte til fælles middage og nye bånd mellem to hundefamilier.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.