Som indehaver af en labrador er én ting sikkert. Før eller siden oplever man et par store, våde hundeøjne, der bedende gennemborer ens sjæl, når der fyldes foder i madskålen. Den stakkels hund mener ganske enkelt, at der er for lidt i. Og med god grund: Ny forskning viser, at labradorhunde er mere tilbøjelige til at tigge, og udviser generelt mere interesse i alt, hvad der kan spises. Sådan skriver Livescience.com. Dyrlæge Elanor Raffan, der er hovedforfatter på studiet, fik ideen til undersøgelsen, da hun erfarede en ”overvægt” af overvægtige labradorer på sin klinik. Raffan og kollegaer undersøgte i alt 33 labradorer, hvor de 18 var i god form og de resterende 15 var overvægtige, med et fokus på de gener man forbinder med overvægt. Overraskende resultat Det de fandt var overraskende, for de overvægtige hunde havde større chance for at være bærere af genet POMC. – Genet burde have en slags knap, der kan slukke hundenes sult, men den slukknap virker ikke ordentligt længere, formulerede hun til Livescience.com. Efter den indledende undersøgelse blev 700 hunde undersøgt. Her tegnede der sig et endnu tydeligere billede af labradorens hang til mad. Undersøgelsen viste, at op imod 25% af alle hundene var bærere af genet. En rundspørge blandt ejerne gav yderligere indsigt i, at disse hunde grangiveligt var mere optagede af at skaffe mad, end andre hunde. Desværre er der ikke fundet nogen egentlig kur mod labradorens madglad-gen. Det gamle husråd med mindre mad og mere motion synes indtil videre at være den eneste vej frem. Kilde: Videnskab.dk
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet