Endelig international champion

15-08-2021 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coronaen satte en stopper for planen om at gøre Dobergaarden Forever Emiko til international champion. Men søndag lykkedes det endelig

Copyright Ridehesten.com
Diana Jensby Bentsen (tv) er stolt over sin smukke tæve. Swedish Pride Caliandro, ejet af svenske Marie Naumann Carpenter blev nummer to. Foto: Wiegaarden/Susanne Slot

 

Diana Jensby Bentsen har måttet væbne sig med nogen tålmodighed den seneste tid. For mens vi for to åpr siden var helt uvidende om, hvordan samfundet ville komme til at se ud, tog hendes doberman, Dobergaarden Forever Emiko den ene CACIB efter den anden.

For at blive international champion skal hunden have fire CACIB’er i mindst tre forskellige lande under mindst tre forskellige dommere, og der skal mindst gå et år og en dag mellem det første og det sidste CACIB.

Den smukke Dobermann tog sit fjerde CACIB i Norge, men desværre var det cirka en måned før, der var gået et år og en dag fra første CACIB. Og så ramte corona.

– Pludselig stod vi der med en rigtig god tæve, som havde alle chancer for at blive international champion, men det krævede jo, at der blev afholdt udstillinger, lyder det fra Diana Jensby Bentsen.

I mellemtiden har Dobergaarden Forever Emiko fået et kuld hvalpe på hele ti, og derfor var Diana Jensby Bentsen lidt spændt på, hvordan hunden ville blive vurderet i dag på Bornholm.

– Hun er jo også blevet en smule ældre, og min mand går med en hanhund, der er lidt yngre end hende, så der har vi haft lidt kampe, fortæller hun.

Men det var ikke hendes mand, hun endte med at dyste imod. Det var derimod en dygtig svensk opdrætter, som Diana kendte på forhånd.

– Jeg havde en del nerver på, da jeg så, det var hende, jeg skulle op i mod i BIR. Jeg kender hendes hunde, og de er altså rigtig gode, siger hun.

Men det endte med, at dommer Jørgen Hindse valgte Dobergaarden Forever Emiko som bedst i racen. Dermed fik hun sit sidste CACIB til stor glæde for Diana.

– Jeg er simpelthen så glad. Det er en lettelse, og jeg er bare så stolt af hende, siger hun.

Diana Jensby Bentsen har haft dobermann siden hun var 14 år, og det er en race, som hun næsten ikke kan rose nok.

– Der er ingen pelsvedligehold. Den er aktiv og intelligent, og så vil den familien og er i det hele taget meget social. Det er bare en dejlig race, siger hun.

Stort tillykke til Diana og Dobergaarden Forever Emiko.

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Malia vandt juniorhandling søndag

19-09-2021 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

16 juniorhandlere blev søndag eftermiddag reduceret til otte, da finalen i juniorhandling skulle afgøres. I den unge kategori stillede 10 juniorhandlere til start, mens seks handlere stillede op i den ældre kategori

Web-tv fra Vejen

12-08-2011 08:40, af Lærke Eifler
Se nu de første klip fra Dansk Kennel Klubs udstilling i Vejen

Afghansk mynde sejrede i Roskilde

25-04-2015 19:06, af Tine Luther
Vinderen af dagens internationale DKK–udstilling blev den danskopdrættede afghaner Abica's Firefly.

Corona i Herning: Bliv testet

20-11-2021 19:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er konstateret smitte hos flere deltagere på udstillingen i Herning. Derfor opfordres alle, der var på udstillingen til at lade sig teste

Se billederne: Solrig lørdag i Roskilde

13-05-2018 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdagen blev en varm, solrig og dejlig dag i Roskilde. Her kan du se lidt billeder fra dagen

Disse racer kan du opleve i Fredericia lørdag

12-02-2022 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstillingen i Fredericia er delt over to dage. Derfor er det forskellige racer, man kan opleve de to dage. Her får du en oversigt over racerne lørdag

Støt juniorhandlerne og vind lækre præmier

16-06-2018 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du på hundeudstilling i Vejen, har du en fantastisk mulighed for at støtte de unge juniorhandlere og måske endda vinde en flot præmie

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.