En ulykkelig, vanskelig og vidunderlig rejse

14-11-2019 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag stod Tina Andersen i Ring 16 på hundeudstillingen med sin coton de tulear, Havana. Inden hun kom dertil, havde hun oplevet skyggesiden af hundeverdenen – af den værste skuffe

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom det ligger en del år tilbage, sidder den frygtelige oplevelse stadig i Tina Andersen, og hun mindes stadig sit første forsøg som hundeejer.

Da hun dengang købte en coton de tulear af en opdrætter i nærheden af Hobro og fik den lille hvalp leveret en fredag eftermiddag, var det alt andet end lykkeligt. Tina havde en brækket fod, så sælger kom med hvalpen.

– Hvalpen virkede lidt trykket, og det blev kun værre. Hun havde opspilet varm mave og græd. Derfor kontaktede vi dyrlægen, som konstaterede, at hun havde orm, og muligvis hjerteorm. Vores piger, ja hele familien var ulykkelig, hvalpen fik behandling for orm, med en aftale om ny konsultation om mandagen, fortæller Tina Andersen.

Efter et meget ubehageligt møde med opdrætteren om søndagen, valgte hun at give hvalpen tilbage til ham.

– Han råbte og skubbede mig, og jeg var rigtig bange for ham.

Efter at have læst bogen ”Hot dog” af Ida Holst, stod det klart for Tina Andersen, at den lille hvalp var fra en hvalpefabrik, som omtales i bogen.

– Det har jeg det rigtig dårligt med i dag, men vi vidste ikke bedre dengang. Vi kunne godt mærke, der var et eller andet galt, men vi var så nye og usikre, at vi valgte at stole på, at manden gav hvalpen det, den havde brug for, lyder det fra Tina.

Familien nåede kun at have hvalpen i halvandet døgn, inden hun blev leveret tilbage, og i dag spøger tankerne om, hvad der blev af den lille hvalp.

Den ulykkelige oplevelse satte dog ikke en stopper for drømmen om en coton de tulear. Efter familien havde sundet sig ovenpå den ulykkelige oplevelse, valgte de at kontakte DKK for at høre, hvor de skulle købe hvalp fra. De blev guidet til en god opdrætter, som viste en helt anden side af det at købe en hvalp.

– Vi fik en masse gode råd, som vi slet ikke havde fået af ham, der havde hvalpefabrikken, og det var bare en rigtig god oplevelse, siger hun.

Den nye hvalp, Frida, voksede op, og lysten til at få hvalpe var stor. Familien gjorde alt det rigtige. De fandt en god han at parre Frida med, og det lykkedes at få to kuld i træk.

Men så skete det, der ikke må ske. Frida blev ved et uheld drægtig endnu en gang, og hun havde således fået tre kuld i træk.

– Jeg var simpelthen så ked af det og flov. Men jeg valgte at kontakte DKK, og fortælle dem det, som det var. De kunne godt se, at det var et uheld, og de hjalp mig af med noget af den dårlige samvittighed. Det samme gjorde opdrætteren af Frida, som stolede på mig, fortæller Tina Andersen, som har valgt at stille sig frem og fortælle historien af en simpel grund:

– Det her sker flere gange, end vi ved. Mange skjuler det bare, fordi de er flove over ikke at have haft styr på hunden. Det var jeg også, men jeg synes, man bliver nødt til at handle og stå ved, at man har begået en fejl, siger hun.

Det tredje kuld, blev et H-kuld. H for hovsa. Hektor, Hermann, Hollie og Havana.

Tina, der i dag både har kennelmærke ”Coton Karma” og opdrætterbevis, stod i søndags med Havana, der i dag er 6 måneder, i Ring 16 i Messe C i Fredericia. Havana fik en god bedømmelse. Særdeles lovende med blandt andet et godt udtryk, et godt hoved og et super temperament.

– Jeg var ikke helt så nervøs, som jeg frygtede, og jeg kunne mærke, at Havana var rolig, så det var en rigtig god oplevelse, fortæller Tina Andersen efter at have været i ringen, jeg får lyst til, at vi to sammen kan blive rigtig dygtige, som alle ”de store”.

Læs også

Tina er for alvor gået i hundene

14-11-2019 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det lå ikke i kortene, at hunde skulle fylde næsten alt i Tina Andersens liv. Men sådan er det blevet. Vi følger op på, hvordan det er gået hende, siden vi mødte hende tilbage i marts

Derfor er nosework det nye sort

12-11-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tina Hougaard og Stine Lerche-Vestergaard fra Powerdog er aktuelle på weekendens Dogdays i Hillerød, hvor de holder en workshop om Nose Work. Vi har snakket med dem om, hvorfor sporten er blevet så populær

Den flotte debut

24-08-2019 13:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tina Bjørslev og Camagis Vilas er debutanter i DM. Vilas viste dog ingen nerver, da han løb sit livs bedste løb i lydighed klasse 1

Efterlysning

17-06-2013 14:35, af Tine Luther
En coton de tulear er forsvundet i Københavnsområdet.

Bella hjemme i god behold

26-06-2013 08:24, af Maja Golles
Efterlyst coton de tulear er hjemme igen

Foredrag om farvegenetik

18-04-2013 09:08, af Tine Luther
Alle er velkomne til foredrag om farvegenetik ved Dansk Kennel Klubs dyrlæge og genetikforsker Helle Friis Proschowsky. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Foredrag om reproduktion

18-04-2013 09:10, af Tine Luther
Alle er velkomne til fordraget ”Reproduktion, parring og fødsel” – ny viden v/dyrlæge og reproduktionsekspert Kathrine Kirchhoff. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Fredagsquiz: Hvad ved du om Coton de Tuléar

20-04-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Det er tid til endnu en fredagsquiz

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Nathalie bidt, da hun luftede hund

09-12-2019 08:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

30. november gik Nathalie Sandra Brandt tur med sin hund i en hundeskov. Det endte dog rigtig galt

Er den mystiske norske hundesyge virkelig mystisk?

09-12-2019 12:00, af Anne Orholt og Bjarke Kirkegaard Nielsen

Eller har vi blot oplevet en stigning i sædvanlige sæsonbetonede symptomer? Angsten for det uforklarlige spredte i sensommeren panik, ikke bare i Norge men også blandt danske hundeejere og i store dele af resten af hundeverdenen, da 43 hunde døde, og yderligere 207 blev syge af uforklarlig blodig diarré og opkast. Læs, hvad der er fake news og fakta i historien om den norske hundesygdom

Sikke mange hvalpe

08-12-2019 09:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I England har en hund fået 21 hvalpe, hvilket er verdensrekord ved naturlig fødsel

Smertefuld forsnævring i rygraden

08-12-2019 13:10, af Astrid Gerd Holtet

Store midaldrende hunde er i særlig risiko for at udvikle lumbosacral stenose – en tilstand, der giver et tryk på rygmarven i lændeområdet, og som kan være forbundet med udtalt smerteegene

HUSK DET NU: Hundeposer er skrald

02-12-2019 12:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere og flere læsere har gjort os opmærksomme på, at hundeposer i stigende grad bliver efterladt i naturen. Nu vil Miljøstyrelsen også gøre noget ved problemet

 

Forskning: Min hund forstår mig

05-12-2019 15:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et nyt studie viser, at hunde kan kende forskel på ord, der næsten lyder ens, skriver New Scientist

Når hundens øre skal dryppes

07-12-2019 15:39, af Astrid Gerd Holtet

Hvordan giver man øredråber til sin hund? Her får du 4 gode råd, der kan hjælpe

Hvorfor skinner hundens øjne i mørket?

04-12-2019 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Hundes øjne kan reflektere lyset. Det gør dem bedre til at se, når der ikke er meget lys, og får deres øjne til at skinne, når man lyser på dem i mørket

Sådan undgår din hund dårlig mave

10-12-2019 08:30, af Anne Orholt

– Det kan ske, at hunde har været i berøring med bakterier og virus og derfor kaster op og/eller får diarre. Der er i sig selv ikke noget farligt i, at hunden kaster op eller har diarre, det er blot kroppens måde at beskytte sig på, forklarer dyrlæge 

Hvorfor elsker din hund dig

28-11-2019 12:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I en ny bog gør psykolog Clive Wynne rede for, hvorfor hunde er så kærlige over for mennesker. Hans konklusion vil måske overraske nogen