En ulykkelig, vanskelig og vidunderlig rejse

14-11-2019 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag stod Tina Andersen i Ring 16 på hundeudstillingen med sin coton de tulear, Havana. Inden hun kom dertil, havde hun oplevet skyggesiden af hundeverdenen – af den værste skuffe

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom det ligger en del år tilbage, sidder den frygtelige oplevelse stadig i Tina Andersen, og hun mindes stadig sit første forsøg som hundeejer.

Da hun dengang købte en coton de tulear af en opdrætter i nærheden af Hobro og fik den lille hvalp leveret en fredag eftermiddag, var det alt andet end lykkeligt. Tina havde en brækket fod, så sælger kom med hvalpen.

– Hvalpen virkede lidt trykket, og det blev kun værre. Hun havde opspilet varm mave og græd. Derfor kontaktede vi dyrlægen, som konstaterede, at hun havde orm, og muligvis hjerteorm. Vores piger, ja hele familien var ulykkelig, hvalpen fik behandling for orm, med en aftale om ny konsultation om mandagen, fortæller Tina Andersen.

Efter et meget ubehageligt møde med opdrætteren om søndagen, valgte hun at give hvalpen tilbage til ham.

– Han råbte og skubbede mig, og jeg var rigtig bange for ham.

Efter at have læst bogen ”Hot dog” af Ida Holst, stod det klart for Tina Andersen, at den lille hvalp var fra en hvalpefabrik, som omtales i bogen.

– Det har jeg det rigtig dårligt med i dag, men vi vidste ikke bedre dengang. Vi kunne godt mærke, der var et eller andet galt, men vi var så nye og usikre, at vi valgte at stole på, at manden gav hvalpen det, den havde brug for, lyder det fra Tina.

Familien nåede kun at have hvalpen i halvandet døgn, inden hun blev leveret tilbage, og i dag spøger tankerne om, hvad der blev af den lille hvalp.

Den ulykkelige oplevelse satte dog ikke en stopper for drømmen om en coton de tulear. Efter familien havde sundet sig ovenpå den ulykkelige oplevelse, valgte de at kontakte DKK for at høre, hvor de skulle købe hvalp fra. De blev guidet til en god opdrætter, som viste en helt anden side af det at købe en hvalp.

– Vi fik en masse gode råd, som vi slet ikke havde fået af ham, der havde hvalpefabrikken, og det var bare en rigtig god oplevelse, siger hun.

Den nye hvalp, Frida, voksede op, og lysten til at få hvalpe var stor. Familien gjorde alt det rigtige. De fandt en god han at parre Frida med, og det lykkedes at få to kuld i træk.

Men så skete det, der ikke må ske. Frida blev ved et uheld drægtig endnu en gang, og hun havde således fået tre kuld i træk.

– Jeg var simpelthen så ked af det og flov. Men jeg valgte at kontakte DKK, og fortælle dem det, som det var. De kunne godt se, at det var et uheld, og de hjalp mig af med noget af den dårlige samvittighed. Det samme gjorde opdrætteren af Frida, som stolede på mig, fortæller Tina Andersen, som har valgt at stille sig frem og fortælle historien af en simpel grund:

– Det her sker flere gange, end vi ved. Mange skjuler det bare, fordi de er flove over ikke at have haft styr på hunden. Det var jeg også, men jeg synes, man bliver nødt til at handle og stå ved, at man har begået en fejl, siger hun.

Det tredje kuld, blev et H-kuld. H for hovsa. Hektor, Hermann, Hollie og Havana.

Tina, der i dag både har kennelmærke ”Coton Karma” og opdrætterbevis, stod i søndags med Havana, der i dag er 6 måneder, i Ring 16 i Messe C i Fredericia. Havana fik en god bedømmelse. Særdeles lovende med blandt andet et godt udtryk, et godt hoved og et super temperament.

– Jeg var ikke helt så nervøs, som jeg frygtede, og jeg kunne mærke, at Havana var rolig, så det var en rigtig god oplevelse, fortæller Tina Andersen efter at have været i ringen, jeg får lyst til, at vi to sammen kan blive rigtig dygtige, som alle ”de store”.

Læs også

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Dagens Læserfoto: Som et postkort

27-11-2020 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Skulle du sende et postkort hjem fra en ferie med din hund, så kunne det godt se ud som dette fine billede af Tina Hindsdal fra Kirke Hyllinge. Racen er en australsk kelpie

 

Gilpa

Klumme: Hvornår udløber din fødselsattest?

19-11-2020 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Månedens klummeskribent: Tina Brigo-Hansen arbejder i Informationen hos Dansk Kennel Klub og har været hundeejer siden 1985

Tina er for alvor gået i hundene

14-11-2019 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det lå ikke i kortene, at hunde skulle fylde næsten alt i Tina Andersens liv. Men sådan er det blevet. Vi følger op på, hvordan det er gået hende, siden vi mødte hende tilbage i marts

Flot comeback af bomuldschampion

08-02-2020 16:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør man, når hunden pludselig ikke gider at udstille mere? Man tager naturligvis en pause, også selvom det er en hund i verdensklasse

Foredrag om reproduktion

18-04-2013 09:10, af Tine Luther
Alle er velkomne til fordraget ”Reproduktion, parring og fødsel” – ny viden v/dyrlæge og reproduktionsekspert Kathrine Kirchhoff. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Fredagsquiz: Hvad ved du om Coton de Tuléar

20-04-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Det er tid til endnu en fredagsquiz

Målløs BIR-vinder

13-08-2022 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Owen Des Fleurs D'Aloes blev bedst i racen hos coton de tulear. Ejer Nemone Lindulf var i den grad en glad vinder

Efterlysning

17-06-2013 14:35, af Tine Luther
En coton de tulear er forsvundet i Københavnsområdet.

HUNDEN udkommer i næste uge

17-10-2021 13:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coton de tuelar spiller en væsentlig rolle i HUNDEN 10, der udkommer i næste uge. Her er der nemlig portræt af denne race, og derfor pryder racen også forsiden

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.