En ulykkelig, vanskelig og vidunderlig rejse

14-11-2019 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag stod Tina Andersen i Ring 16 på hundeudstillingen med sin coton de tulear, Havana. Inden hun kom dertil, havde hun oplevet skyggesiden af hundeverdenen – af den værste skuffe

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom det ligger en del år tilbage, sidder den frygtelige oplevelse stadig i Tina Andersen, og hun mindes stadig sit første forsøg som hundeejer.

Da hun dengang købte en coton de tulear af en opdrætter i nærheden af Hobro og fik den lille hvalp leveret en fredag eftermiddag, var det alt andet end lykkeligt. Tina havde en brækket fod, så sælger kom med hvalpen.

– Hvalpen virkede lidt trykket, og det blev kun værre. Hun havde opspilet varm mave og græd. Derfor kontaktede vi dyrlægen, som konstaterede, at hun havde orm, og muligvis hjerteorm. Vores piger, ja hele familien var ulykkelig, hvalpen fik behandling for orm, med en aftale om ny konsultation om mandagen, fortæller Tina Andersen.

Efter et meget ubehageligt møde med opdrætteren om søndagen, valgte hun at give hvalpen tilbage til ham.

– Han råbte og skubbede mig, og jeg var rigtig bange for ham.

Efter at have læst bogen ”Hot dog” af Ida Holst, stod det klart for Tina Andersen, at den lille hvalp var fra en hvalpefabrik, som omtales i bogen.

– Det har jeg det rigtig dårligt med i dag, men vi vidste ikke bedre dengang. Vi kunne godt mærke, der var et eller andet galt, men vi var så nye og usikre, at vi valgte at stole på, at manden gav hvalpen det, den havde brug for, lyder det fra Tina.

Familien nåede kun at have hvalpen i halvandet døgn, inden hun blev leveret tilbage, og i dag spøger tankerne om, hvad der blev af den lille hvalp.

Den ulykkelige oplevelse satte dog ikke en stopper for drømmen om en coton de tulear. Efter familien havde sundet sig ovenpå den ulykkelige oplevelse, valgte de at kontakte DKK for at høre, hvor de skulle købe hvalp fra. De blev guidet til en god opdrætter, som viste en helt anden side af det at købe en hvalp.

– Vi fik en masse gode råd, som vi slet ikke havde fået af ham, der havde hvalpefabrikken, og det var bare en rigtig god oplevelse, siger hun.

Den nye hvalp, Frida, voksede op, og lysten til at få hvalpe var stor. Familien gjorde alt det rigtige. De fandt en god han at parre Frida med, og det lykkedes at få to kuld i træk.

Men så skete det, der ikke må ske. Frida blev ved et uheld drægtig endnu en gang, og hun havde således fået tre kuld i træk.

– Jeg var simpelthen så ked af det og flov. Men jeg valgte at kontakte DKK, og fortælle dem det, som det var. De kunne godt se, at det var et uheld, og de hjalp mig af med noget af den dårlige samvittighed. Det samme gjorde opdrætteren af Frida, som stolede på mig, fortæller Tina Andersen, som har valgt at stille sig frem og fortælle historien af en simpel grund:

– Det her sker flere gange, end vi ved. Mange skjuler det bare, fordi de er flove over ikke at have haft styr på hunden. Det var jeg også, men jeg synes, man bliver nødt til at handle og stå ved, at man har begået en fejl, siger hun.

Det tredje kuld, blev et H-kuld. H for hovsa. Hektor, Hermann, Hollie og Havana.

Tina, der i dag både har kennelmærke ”Coton Karma” og opdrætterbevis, stod i søndags med Havana, der i dag er 6 måneder, i Ring 16 i Messe C i Fredericia. Havana fik en god bedømmelse. Særdeles lovende med blandt andet et godt udtryk, et godt hoved og et super temperament.

– Jeg var ikke helt så nervøs, som jeg frygtede, og jeg kunne mærke, at Havana var rolig, så det var en rigtig god oplevelse, fortæller Tina Andersen efter at have været i ringen, jeg får lyst til, at vi to sammen kan blive rigtig dygtige, som alle ”de store”.

Læs også

Tina Hjordt i TV

27-05-2020 12:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

TV Vestsjælland har været forbi Tina Hjordt til en snak om hunde og en artikel i HUNDEN. Se videoen i denne artikel

Tina er for alvor gået i hundene

14-11-2019 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det lå ikke i kortene, at hunde skulle fylde næsten alt i Tina Andersens liv. Men sådan er det blevet. Vi følger op på, hvordan det er gået hende, siden vi mødte hende tilbage i marts

Derfor er nosework det nye sort

12-11-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tina Hougaard og Stine Lerche-Vestergaard fra Powerdog er aktuelle på weekendens Dogdays i Hillerød, hvor de holder en workshop om Nose Work. Vi har snakket med dem om, hvorfor sporten er blevet så populær

Foredrag om reproduktion

18-04-2013 09:10, af Tine Luther
Alle er velkomne til fordraget ”Reproduktion, parring og fødsel” – ny viden v/dyrlæge og reproduktionsekspert Kathrine Kirchhoff. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Fredagsquiz: Hvad ved du om Coton de Tuléar

20-04-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Det er tid til endnu en fredagsquiz

Bella hjemme i god behold

26-06-2013 08:24, af Maja Golles
Efterlyst coton de tulear er hjemme igen

ADVARSEL: Falske hundeannoncer på nettet

28-05-2020 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har fået et tip om, at der florerer falske hundeannoncer på nettet. Derfor gælder det om at være opmærksom og kritisk

Flot comeback af bomuldschampion

08-02-2020 16:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør man, når hunden pludselig ikke gider at udstille mere? Man tager naturligvis en pause, også selvom det er en hund i verdensklasse

Efterlysning

17-06-2013 14:35, af Tine Luther
En coton de tulear er forsvundet i Københavnsområdet.

Foredrag om farvegenetik

18-04-2013 09:08, af Tine Luther
Alle er velkomne til foredrag om farvegenetik ved Dansk Kennel Klubs dyrlæge og genetikforsker Helle Friis Proschowsky. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Galgo død under DM

05-07-2020 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der DM i lurecoursing i Nørresundby. Et mesterskab, der desværre er blevet overskygget af en rigtig trist episode

Hunde-Danmark siger farvel til Lene Sunzenauer

03-07-2020 06:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget dette fine mindeord over Lene Sunzenauer, der i den grad må siges at have været et passioneret hundemenneske

Fredagsquiz: Hvem er jeg

03-07-2020 12:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du et billede af en hund, og så skal du gætte racen

Hundens sikre sommer: 8 tips fra dyrlæge

06-07-2020 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren

Horsens: Chihuahua trukket til døde bag knallert

05-07-2020 11:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En frygtelig historie udspillede sig i fredags i det centrale Horsens, hvor to knallertkørere kommer ræsende gennem Horsens’ gader

Lise-Lotte Christensen: Stop, bare stop

25-06-2020 11:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Hvad sker der når tæven kommer i løbetid?

25-08-2018 10:15, af Astrid Gerd Holtet

Når tæven kommer i løbetid, bliver hendes krop klar til en parring og en efterfølgende drægtighed. I løbetiden sker der en masse ændringer i tæven både fysisk og mentalt – og vi ser her lidt nærmere på, hvad det er der sker i ugerne omkring tævens ægløsning

Cambodiansk provins forbyder spisning af hunde

09-07-2020 08:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lykkeligvis breder forbuddene mod hundespisning sig rundt i de områder af Asien, hvor den slags ellers har været opfattet som delikatesser

SOMMER: Husk hunde ud af biler

05-07-2020 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde hører ikke til i brandvarme biler. Se bare denne video, som DR Videnskab har lavet