”Hund Forbi” er navnet på det nye initiativ med formålet at samle penge ind til socialt udsatte, så deres kæledyr kan komme til dyrlægen. Bag projektet står Randers Dyrehospital. For at få penge i kassen var der søndag den 12. juni arrangeret en gåtur, som hundefolket skulle betale 100 kr. pr. hund for at deltage i. Derudover var der arrangeret grill og aktiviteter på plænen foran dyrehospitalet. Pengene går ubeskåret til indkøb af medicin, da dyrlægerne fra Randers Dyrehospital gratis bidrager med deres arbejdskraft. Dyrlæge Lone Plum fra Randers Dyrehospital antager, at der mødte mellem 200-300 op til arrangementet. – Det var rigtig, rigtig flot. Vi var meget overraskede over, at der kom så mange, fortæller hun til Metroxpress. Der blev i alt indsamlet 14.133 kr. Pengene går ubeskåret til indkøb af medicin, da dyrlægerne fra Randers Dyrehospital gratis bidrager med deres arbejdskraft. Svært ikke at kunne hjælpe sin bedste ven – Når man har en svær hverdag, er det godt at have en firbenet ven at betro sig til. Det må være utrolig svært ikke at kunne gøre noget, hvis dyret har det skidt, og samtidig er det også vigtigt fra dyrenes synspunkt, at de har det godt, forklarer hun. Der skal rejses flere penge ”Vi har aftalt et samarbejde med Randers Kommunes værested Perron 4, så hjælpen når bedst muligt ud til de mest trængende. Vi vil gerne have projektet til at vokse, så vi jævnligt kan tilbyde gratis sundhedstjek og behandling på værestedet Perron 4. Det kræver sponsorstøtte, donationer og frivillige kræfter, og vi er allerede i gang med at undersøge mulighederne. Tænk hvis vi i fællesskab i Randers kan sætte sådan en hjælp i værk! Det kunne da være fantastisk”, lyder det fra en begejstret Lone Plum om projektets potentiale. Hun regner med, at der bliver afholdt et lignende arrangement til næste år. Har man lyst til at støtte projektet ”Hund Forbi”, kan man indtil da støtte med et beløb via MobilePay. For mere info, klik her. Kilde: mx.dk/randers-dyrehospital.dk
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet