Indimellem diskuteres DKK’s kennelbesøg på de sociale medier. Og det sker, at der fremlægges påstande, som lyder usandsynlige, f.eks. at DKK forlanger hunde aflivet. Det er naturligvis ikke sandt. DKK har aldrig og vil aldrig stille sådanne krav. ?
DKK primære formål med kennelbesøg er:
- at sikre god dyrevelfærd hos alle hunde - både unge og gamle - i et hundehold. Altså at hundene passes med hensyntagen til både deres adfærdsmæssige og fysiologiske behov, som det hedder i Dyreværnsloven.
- at sikre, at de fysiske rammer inde og ude er passende ift. det antal hunde og den type hunde, man har indrettet sig med.
- at sikre, at der er balance mellem antal hunde, type af hunde og det antal mennesker og timer, der er tilrådighed til at sikre, at hundene har kontakt med opdrætter - ud over den tid brugt på rengøring og fordring. Hvalpe og unghunde har særlig meget behov for individuel kontakt, socialisering og oplevelser, således at de senere kan blive velfungerende hunde i en familie.
DKK har tavshedspligt ift. konkrete kennelbesøg, men opdrætteren er altid velkommen til selv at fremlægge rapporten offentligt.
Læs DKK’s Guide til det gode hundehold her:
https://www.dkk.dk/uploads/documents/Rådgivning/Det-gode-hundehold/Guide_hundehold_2018-web.pdf
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet