Indimellem diskuteres DKK’s kennelbesøg på de sociale medier. Og det sker, at der fremlægges påstande, som lyder usandsynlige, f.eks. at DKK forlanger hunde aflivet. Det er naturligvis ikke sandt. DKK har aldrig og vil aldrig stille sådanne krav. ?
DKK primære formål med kennelbesøg er:
- at sikre god dyrevelfærd hos alle hunde - både unge og gamle - i et hundehold. Altså at hundene passes med hensyntagen til både deres adfærdsmæssige og fysiologiske behov, som det hedder i Dyreværnsloven.
- at sikre, at de fysiske rammer inde og ude er passende ift. det antal hunde og den type hunde, man har indrettet sig med.
- at sikre, at der er balance mellem antal hunde, type af hunde og det antal mennesker og timer, der er tilrådighed til at sikre, at hundene har kontakt med opdrætter - ud over den tid brugt på rengøring og fordring. Hvalpe og unghunde har særlig meget behov for individuel kontakt, socialisering og oplevelser, således at de senere kan blive velfungerende hunde i en familie.
DKK har tavshedspligt ift. konkrete kennelbesøg, men opdrætteren er altid velkommen til selv at fremlægge rapporten offentligt.
Læs DKK’s Guide til det gode hundehold her:
https://www.dkk.dk/uploads/documents/Rådgivning/Det-gode-hundehold/Guide_hundehold_2018-web.pdf
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.