Indimellem diskuteres DKK’s kennelbesøg på de sociale medier. Og det sker, at der fremlægges påstande, som lyder usandsynlige, f.eks. at DKK forlanger hunde aflivet. Det er naturligvis ikke sandt. DKK har aldrig og vil aldrig stille sådanne krav. ?
DKK primære formål med kennelbesøg er:
- at sikre god dyrevelfærd hos alle hunde - både unge og gamle - i et hundehold. Altså at hundene passes med hensyntagen til både deres adfærdsmæssige og fysiologiske behov, som det hedder i Dyreværnsloven.
- at sikre, at de fysiske rammer inde og ude er passende ift. det antal hunde og den type hunde, man har indrettet sig med.
- at sikre, at der er balance mellem antal hunde, type af hunde og det antal mennesker og timer, der er tilrådighed til at sikre, at hundene har kontakt med opdrætter - ud over den tid brugt på rengøring og fordring. Hvalpe og unghunde har særlig meget behov for individuel kontakt, socialisering og oplevelser, således at de senere kan blive velfungerende hunde i en familie.
DKK har tavshedspligt ift. konkrete kennelbesøg, men opdrætteren er altid velkommen til selv at fremlægge rapporten offentligt.
Læs DKK’s Guide til det gode hundehold her:
https://www.dkk.dk/uploads/documents/Rådgivning/Det-gode-hundehold/Guide_hundehold_2018-web.pdf
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse