Radioprogrammet P1 Morgen havde inviteret Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen i studiet, for at diskutere rigets tilstand i forhold til vores firbenede bedstevenner. Udgangspunktet for samtalen var de mange butikker med udstyr til hunde, der skyder op over det danske land – på trods af et lavere antal registrerede hunde i Dansk Hunderegister. Bevidste hundeejere Butikker og webshops tyder på, at trods det lavere antal danske hunde, så går danskerne i højere grad op i deres pelsede følgesvende. – Fra at være brugt til at trække, jage, vagte eller hyrde, er mange hunde blevet ”arbejdsløse”. I løbet af hundrede år er hunden kravlet fra hundegården og op i vores seng. Den er i stigende grad blevet optaget i familien, fordi vi betragter vi som en del af familien. Med denne udvikling følger der en naturlig ”menneskeliggørelse” af hunden, hvilket de mange nye butikker tyder på, beskriver Lise Lotte Christensen og tilføjer: – Dillen startede for alvor med Paris Hilton, der bragte den lille selskabshund på verdenskortet. Hos DKK var vi meget opmærksomme på fænomenet, men heldigvis er danskerne blevet bedre til som forbrugere, at være mere bevidste om hvad de køber. Det ikke er for hundens skyld, at de køber fine liner eller andet tilbehør, men for deres egen. Det er et lille rovdyr, man har mellem hænderne, og det forstår de fleste danskere. Ingen bekymring over færre hunde Hos DKK er man langt fra bekymret over det lavere antal af registrerede hunde i Dansk Hunderegister. Tværtimod hilser man udviklingen velkommen, for det tyder på, at de danske hundeejere er blevet mere ansvarlige. – Vi oplever en stigende interesse for de små middelhavshunde som coton de tulear og bichon havanais, og det hænger sammen med, at danskerne er blevet mere realistiske med omkring, hvad de magter, fortæller Lise Lotte Christensen. – Vi oplever en stigende interesse for de små middelhavshunde som coton de tulear og bichon havanais, og det hænger sammen med, at danskerne er blevet mere realistiske med omkring, hvad de magter. For 10-15 år siden blev der set ned på de små hunde, hvorfor man anskaffede sig en større hund. I dag er der en ny stor gruppe af hundeejere – nemlig singlerne og de unge, og de vælger i høj grad de små selskabshunde, der er rigtig gode til førstegangskøbere. Det er en udvikling som DKK støtter, for det er ikke et succeskriterie for os, at der er mange hunde, men at der er plads til de hunde der købes, og at de anskaffes på et velinformeret grundlag og dermed får et godt liv, beskriver Lise Lotte Christensen. Som et led i denne udvikling lancerede DKK for et år tilbage portalen Købhund.dk, der fungerer som et værktøj for vordende hundeejere, hvor de kan blive guidet og vejledt af topprofessionelle opdrættere. På siden finder man både fysiske og mentale beskrivelser af op mod 250 hunderacer, samt fremstillinger af racernes egenskaber og deres behov.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse